Queres preparar unha receita por San Valentín e aínda non te decidiches? Temos o que lle gusta a esa persoa tan especial. Un Rissotto de Cogomelos que será un acerto seguro. Sorpréndeo ou sorpréndea coa mesa posta. Divertídevos cociñándoo xuntos!
Sigue o noso paso a paso para un resultado delicioso e... A gozar da celebración!
Sigue o paso a paso da nosa Receita de San Valentín
Ingredientes para 2 persoas
- 160g de arroz risotto.
- 3 dentes de allo.
- 1 folla de loureiro.
- 1 cebola doce.
- 600ml de caldo de verduras.
- 225g de refogado de setas.
- 25g de manteiga.
- 50g de queixo parmesano.
- 75ml de viño branco.
- Ceboliño.
- Aceite de oliva.
- Pementa negra.
- Sal en escamas.
Paso a paso:
1. Nunha pota co lume apagado, engade a manteiga, o loureiro, os dentes de allo chafados e a cebola picada.
2. Acende o lume no mínimo. Remove e bota sal e pementa.
3. Cando vexas a cebola transparente, engade os cogomelos. Refoga a lume medio/baixo durante uns 5 minutos, ata que estean completamente desconxelados e liberaran parte dos seus zumes.
4. Engade o arroz e un chorriño de aceite de oliva. Remove.
5. Cando o arroz comece a estar transparente, engade o viño branco. Non deixes de remover ata que notes que se evapora o alcohol.
6. Engade o caldo moi quente en pequenas cantidades. Mentres se bota, nunca se debe deixar de remover o arroz.
7. Corrixe de sal, remove e engade caldo ata que o arroz quede al dente e cunha textura cremosa.
8. Engade unha noz de manteiga e o queixo relado. Remove con enerxía ata que todo se mesture ben. Tapa e deixa repousar 5 minutos.
9. Termina o prato con pementa negra acabada de moer, queixo en lascas, ceboliño picado e un chorriño de aceite de oliva.
Outras recomendacións
Se prefires outras receitas románticas, elixe a túa preferida na nosa sección de receitas.