Descubre os tipos de dátiles de Mercadona, ensinámosche a preparar 6 receitas deliciosas.

6 receitas con dátiles. Descubre os seus beneficios e usos versátiles

28 de febreiro de 2024

Os dátiles, con seu exquisito sabor doce e suave textura, son un regalo que a terra nos ofrece e que nos conecta coa esencia do natural.

Non só deleitan o teu padal, senón que ademais teñen numerosos beneficios saudables e aplicacións culinarias. Dende proporcionarnos un alto valor nutricional ata servir de adozante natural nunha variedade de pratos, os dátiles conquistaron o seu lugar na dieta de persoas de todo o mundo.

Por outro lado, son ideais para levar contigo en actividades ao aire libre, e perfectos para dar personalidade aos teus pratos principais, sobremesas e ensaladas. Estamos encantados de ofrecerche diferentes variedades de dátiles para que poidas gozar todas as súas vantaxes e as súas diversas formas de uso na cociña cotiá. Ti como prefires consumilos?

Que dátiles podes encontrar en Mercadona?

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Dátil desecado sen óso

Un aperitivo natural para gozalo nunha gran variedade de situacións. Moi fáciles de utilizar na cociña, incluso en bocadillos. Ao estaren desosados, permiten o seu uso directo tamén en batidos, mesturas para enfornar, salsas, etc., sen maior preocupación.

Dátiles Medjoul con óso

Unha excelente opción na cociña creativa, ben como sobremesa ou para deliciosos recheos, salsas, etc. Orixinarios da rexión de Medjoul, en Marrocos, destacan polo seu gran tamaño, carnosidade e intenso sabor.

Dátiles en rama 400 g

Para os que prefiren a opción en rama, estes dátiles orixinarios de Tunisia son perfectos para o seu uso como refrixerio ou en pratos doces e salgados. En Ceuta e Melilla encontraralos dispoñibles tamén en tamaño de 2 kg.

Algunhas propiedades e beneficios dos dátiles

Introducir dátiles na túa alimentación pode ser moi positivo. Os dátiles teñen numerosos beneficios saudables. Coñeces estes?

  • Son unha excelente fonte de enerxía e nutrientes, xa que conteñen fibra, vitaminas e minerais esenciais (ferro, calcio, potasio, magnesio...).
  • Esta brillante combinación dálle ao dátil propiedades antioxidantes e diuréticas.
  • Hai un extraordinario papel como adozante natural, polo que pode axudarche a reducir o azucre da túa alimentación e converterse no ingrediente estrela de sobremesas e outros pratos.
  • O seu alto contido en fibra dietética e insoluble contribúe a mellorar a dixestión.
  • Ten propiedades saciantes.

Ademais, na cociña é un bo aliado para diferentes receitas: recheos de aperitivos, ensaladas, smoothies e batidos, salsas, recheos de carnes, etc.

A súa versatilidade permíteche experimentar e crear pratos deliciosos e nutritivos. A modo de suxestión, propoñémosche 6 deliciosas receitas.

6 receitas con dátiles

Pan de dátiles e pasas

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredientes

  • 375 g de dátiles.
  • 190 ml de zume de laranxa.
  • 440 g de fariña.
  • 125 g de azucre.
  • 1 culleradiña de bicarbonato.
  • 1 culleradiña de lévedo en po.
  • ½ culleradiña de cravo.
  • 1 ovo.
  • 190 g de uvas pasas.
  • 60 ml de aceite vexetal.
  • ½ culleradiña de sal.

Modo de preparación

1. Quenta previamente o forno a 180 ºC. Utiliza un molde rectangular, engráxao e fórrao con papel de forno.

2. Reduce o zume de laranxa cos dátiles nun cazo. Quítao do lume e déixao arrefriar.

3. Mestura a fariña, o azucre, o bicarbonato, o lévedo, o sal e o cravo nun recipiente.

4. Noutro recipiente bate o ovo co aceite.

5. Corta os dátiles en pequenos anacos.

6. Utiliza un batedor para xuntar a mestura de fariña coa do ovo. Mestura ata que quede unha masa uniforme. É o momento de engadir os dátiles e as pasas. Remove ben.

7. Verte a mestura no molde e métea no forno uns 45 minutos. Comproba cun pauciño se o centro está feito. Se sae limpo, xa o tes.

Quiche de tomate, queixo e dátiles

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredientes

  • 1 prancha de masa quebrada.
  • 150 g de tomates cereixa.
  • 100 g de queixo gorgonzola.
  • 3 ovos.
  • 300 g de nata.
  • 12 dátiles desosados.

Modo de preparación

1. Quenta previamente o forno a 180 ºC.

2. Coloca a masa quebrada nun molde e con peso enriba. Métea no forno durante 10 minutos.

3. Bate os ovos, engade a nata e condimenta con sal e pementa.

4. Corta os dátiles en rodas finas.

5. Corta os tomates cereixa pola metade.

6. Cubre a masa xa quebrada e enfornada coa mestura de nata e ovo.

7. Distribúe os tomates, o queixo gorgonzola esmigallado e as rodas de dátiles.

8. Méteo no forno durante, aproximadamente, 20 minutos ou ata que a masa estea dourada e ao picar cun pauciño, este saia limpo.

Albóndegas de polo con dátiles e améndoas

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredientes

  • 500 g de peituga de polo.
  • 12 dátiles desosados.
  • 100 g pauciños de améndoas.
  • 50 g de améndoa moída.
  • 2 rebandas de pan de molde.
  • 100 ml de viño branco.
  • 30 ml de leite.
  • 1 cebola.
  • 500 ml de caldo de polo.
  • 150 g de fariña.
  • Sal.
  • Pementa.

Modo de preparación

1. Corta os dátiles en pequenos anacos.

2. Corta as peitugas en anacos moi finos.

3. Pica as améndoas enteiras utilizando un coitelo e tórraas nunha tixola sen engadir aceite.

4. Pica media cebola moi fina e rustre nunha tixola cun pouquiño aceite.

5. Somerxe o pan no leite durante 2 minutos e escorre o exceso de líquido.

6. Mestura a carne picada co rustrido de cebola, o pan remollado en leite, os dátiles, o ovo, o sal e a pementa. Reserva na neveira.

7. Corta a outra metade da cebola á xuliana e rústrea nunha tixola cun pouco aceite.

8. Incorpora as améndoas picadas. Mestura ben.

9. Agrega o viño branco e deixa que reduza.

10. Verte o caldo de polo e cociña durante uns 10 minutos.

11. Tritura a mestura e corrixe o punto de sal se o ves necesario.

12. Pon a quentar aceite nunha tixola mentres formas bóliñas coa mestura de carne e as rebozas en fariña. A continuación, fríteas. Unha vez marcadas, coloca sobre papel absorbente e reserva.

13. Engade as albóndegas á salsa e déixaas cociñar uns 10 minutos máis.

14. Sirve as albóndegas e adorna o prato cos pauciños de améndoa.

Pizza de dátiles, queixo de cabra e cebola confeitada

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredientes

  • 1 base de pizza.
  • 3 ou 4 dátiles Medjoul.
  • Ourego.
  • Mozzarella.
  • Queixo de cabra.
  • Cebola confeitada.

Modo de preparación

1. Quenta previamente o forno a 180 ºC.

2. Corta os dátiles pola metade e desósaos. Fai 2 ou 3 tiras con cada metade.

3. Prepara a pizza cubrindo a base coa mozzarella sazonando con ourego. Engade o queixo de cabra cortado en discos, as tiras de dátiles e un toque de cebola confeitada.

4. Ás durante 10 ou 15 minutos.

Xeado de dátiles e caramelo

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredientes

  • 100 ml de auga.
  • 150 g de azucre.
  • 4 xemas de ovo.
  • 300 ml de nata.
  • 50 g de dátiles desosados.
  • Caramelo líquido.

Modo de preparación

1. Ferve a auga xunto ao azucre ata conseguir un almibre suave.

2. Bate as xemas de ovo cun batedor ou unhas variñas, incorporando gradualmente o almibre en forma de fío, ata que a mestura duplique o seu volume e alcance unha temperatura morna.

3. Corta os dátiles en anacos pequenos

4. Monta a nata e engade os anacos de dátiles.

5. Con movementos envolventes, mestura a nata cos seus dátiles xunto ás xemas batidas con almibre.

6. Verte a mestura nun molde e conxela un mínimo de 4 horas.

7. Adorna o xeado con caramelo líquido e sírveo.

Dátiles con recheo de mascarpone e noces

6 recetas con Dátiles Mercadona.

Ingredientes

  • 6 dátiles Medjoul.
  • 100 g de queixo mascarpone.
  • 6 noces enteiras.
  • 50 g de azucre glas.
  • ½ culleradiña de canela en po.

Modo de preparación

1. Mestura o mascarpone co azucre glas ata conseguir unha mestura suave e uniforme.

2. Corta os dátiles pola metade e quítalles o óso. Forma unha especie de barquiña con cada un deles.

3. Enche cada metade do dátil coa crema de mascarpone.

4. Coloca media noz en cada metade do dátil e finaliza esparexendo unha pouca canela en po sobre cada porción.

Outras recomendacións

Os nosos froitos secos e froitas deshidratadas contribúen á túa alimentación saudable e ofrécenche moitas formas de consumo: para picar entre horas, aperitivos, almorzos, merendas...

Consigue un extra de enerxía con estas Barriñas de cereais.

Sigue a nosa guía paso a paso para limpar a túa frixideira de aire.