Aprende a preparar os Espaguetes á carbonara máis deliciosos.

Descubre a auténtica Receita de Espaguetes á carbonara

23 de xaneiro de 2024

Un dos grandes clásicos da cociña italiana é a receita de Espaguetes á carbonara. A súa popularidade non coñece fronteiras, é unha opción habitual nos restaurantes e fogares de todo o mundo.

Antes de seguir, é importante destacar que a auténtica receita dos carbonara non inclúe nata nin crema (nin cebola!), aínda que a miúdo se prepara con estes elementos en versións menos tradicionais. En realidade, a verdadeira esencia deste prato reside na súa simplicidade e na combinación perfecta que se consegue con só uns poucos ingredientes.

Este prato perdurou ao longo do tempo grazas a esa sinxeleza, riqueza de sabores e textura cremosa que o converteron nunha icona da cociña internacional.

Aprende a preparar os Espaguetes á carbonara ao estilo tradicional e sírveos na túa mesa. Non perdas a oportunidade de descubrir os segredos desta receita lendaria.

Paso a paso para preparar a nosa receita de Espaguetes á carbonara

Ingredientes para 1 persoa

  • 80 g de touciño entrefebrado ibérico.
  • 100 g de espaguetes.
  • Sal.
  • 2 ovos.
  • 50 g de grana padano.
  • Pementa negra.

Paso a paso

1. Corta a touciño entrefebrado en cubos e pono a torrar nunha tixola sen aceite a lume medio. A tixola debe ser o suficientemente ampla para poder mesturar posteriormente coa salsa e os espaguetes.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

2. En canto o touciño entrefebrado estea torrado, separa a metade e reserva. A outra metade déixaa na mesma tixola coa súa graxa.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

3. Pon a ferver unha pota con auga abundantemente salgada e engade os espaguetes.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

4. Nun cunco, bate un ovo enteiro e unha xema. Mestura xunto ao grana padano relado e abundante pementa negra moída. Engade unha pouca auga da cocción dos espaguetes e volve mesturar.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

5. Mestura os espaguetes co touciño entrefebrado na tixola. Engade un par de culleróns da auga de cocción e remove ata que a pasta quede ben cocida.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

6. Na mesma tixola, pero co lume xa apagado, engade a mestura de ovo e mestura con enerxía. A textura da salsa debe ser cremosa: se é necesario, engade máis auga da cocción.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

7. Sirve no prato a pasta coroando co touciño entrefebrado crocante, un pouco máis de grana padano relado e unha volta de pementa negra.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Spaghetti carbonara.

Outras recomendacións

Coas nosas cintas de beicon podes preparar moitos pratos: espaguetes á carbonara, receitas de quiche, patacas con recheo, ensaladas...

Propoñémosche unha receita de espaguetes diferente: sen glute con salsa mariñeira.

Descubre a nosa ampla gama de Tortiñas de arroz e millo para almorzar, merendar ou picar entre horas.