Aprende a preparar unha deliciosa Musaca. Sorprenderache o fácil que é a nosa receita e o seu magnífico resultado.

Aprende a preparar unha deliciosa Musaca, o emblema da cociña grega

22 de xaneiro de 2024

Ata agora non te atreviches a preparar unha Musaca? Pois chegou o momento. Con esta receita vas descubrir o fácil que é e que che sae estupendamente.

A Musaca é un deses pratos que hai que probar polo menos unha vez na vida. Tradicional en varias culturas de Europa, sobre todo da zona dos Balcáns e de Oriente Medio, hoxe en día converteuse nun estandarte da gastronomía grega.

É unha especie de lasaña de berenxenas, cuxa orixe se remonta á Antigüidade. Co tempo, esta sabia combinación de carne e vexetais experimentou unha rica evolución co engadido de diferentes ingredientes que lle deu fama mundial.

Sigue as nosas indicacións para preparar unha Musaca caseira e sorpréndete co magnífico resultado. Acompáñasnos?

Paso a paso para preparar a nosa receita de Musaca

Ingredientes para 6 persoas

  • 2 patacas.
  • 1 berenxena.
  • Aceite.
  • Sal.
  • 2 dentes de allo.
  • 2 cebolas doces.
  • 500 g de carne de tenreira picada.
  • Pementa negra.
  • Noz moscada.
  • 1 bote de tomate triturado (800 g).
  • 800 ml de bechamel.
  • 100 g de queixo semicurado.

Paso a paso

1. Pela a pataca e córtaa en láminas de non máis de medio centímetro.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

2. Corta a berenxena en rodas homoxéneas, de arredor dun centímetro e medio.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

3. Nunha tixola ampla cun fío de aceite, doura a lume medio as patacas por ambas as dúas caras. Non deben cociñarse por completo, só tostalas e alcanzar unha media cocción. Resérvaas en papel absorbente e sálgaas.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

4. Na mesma tixola, engade algo más de aceite e tosta as berenxenas por ambos os dous lados. Resérvaas en papel absorbente, esmagando coa man para retirar o exceso de graxa. Sálgaas.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

5. En paralelo, pica os allos e as cebolas en dados pequeniños. Bótaos nunha pota ampla cun fío de aceite. Salpementa.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

6. En canto estean transparentes, engade a carne a lume intenso. Salpementa e incorpora a noz moscada removendo ata que a carne estea cociñada.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

7. Engade deseguida o bote triturado de tomate e deixa reducir uns 40 minutos a lume baixo. Se vai secando o guiso engade unha pouca auga. Rectifica de sal.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

8. Nunha cazola rectangular apta para forno, coloca unha base de patacas. Completa o seguinte estrato coas berenxenas. Enriba, bota o guiso de carne ben reducido e remata cubrindo coa bechamel.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

9. Esparexe o queixo semicurado relado e enforna o conxunto entre 30 e 40 minutos a 200 ºC.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

10. Deixa repousar a bandexa uns 20 minutos a temperatura ambiente antes de desenmoldar, empratar e gozar.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Outras recomendacións

Se prefires outras opcións sen carne, aquí tes esta Receita de Lasaña vegana.

E para seguir explorando na cociña, propoñémosche 5 exquisitas receitas con fariña de millo precocida.