Tomate receta artesana.

3 receitas con tomate receita artesá, sabor auténtico!

22 de xaneiro de 2024

Gústache o sabor a tomate frito tradicional, o da cociña de toda a vida? O tomate receita artesá de Hacendado é un tomate frito ideal para servir tanto frío coma quente. Ten un sabor clásico, natural e de alta calidade culinaria, xa que está elaborado como feito na casa a lume lento.

É apto para todos os públicos, libre de glute e preparado con aceite de oliva. Presentámoscho en dous formatos: de 560 g e de 300 g.

Unha salsa de tomate perfecta para todo tipo de pratos, moi versátil, ben sexa como acompañamento ou como ingrediente básico dos teus pratos de pasta, guisos e arroces. Non perdas as nosas suxestións de saborosas receitas con Tomate Receita Artesá.

Tomate receita artesá, o mellor compañeiro para os teus pratos de pasta

Co tomate receita artesá podes preparar calquera prato de pasta. Entre os máis típicos destacan os macarróns e os espaguetes. Unha forma rápida e sinxela de preparar unha deliciosa salsa boloñesa é rustrir carne picada e verter este tomate directamente no prato ou quentalo na tixola ata que colla a temperatura desexada, engadir a pasta e listo para tomar!

O mellor deste prato de pasta é que se pode acompañar doutros ingredientes, como queixo relado, grana padano ou ourego, para darlle máis sabor ao resultado final.

Unha base ideal para os teus pratos de carne ou peixe

Prepara unha apetitosa base para diferentes pratos de carne ou peixe. Para preparalo hai que rustrir os anacos de carne (magro de porco, tenreira, polo, etc.) ou peixe (por exemplo, choco, bacallau, bonito...), engadir verduras segundo vos guste (cebola, pemento…) e, posteriormente, verter o tomate receita artesá Hacendado ata que ferva. Unha vez que se mesturen os ingredientes, sirve e adereza segundo vos guste.

Tres receitas con tomate receita artesá

Pizza margarita

Tres recetas con tomate receta artesana.

1. Quenta o forno previamente a máxima potencia.

2. Estende unha base de pizza fresca sobre a bandexa do forno.

3. Pinta o interior co tomate frito receita artesá, o suficiente para cubrir toda a masa menos os bordos.

4. Coloca enriba unhas cortadas de mozzarella de búfala e adereza cun

finísimo fío de aceite de oliva.

5. Mete no forno a pizza uns 10 minutos, ata que vexamos que a masa está lista.

6. Esparexe a pizza con queixo grana padano e termina cunhas follas de alfábega.

Bacallau con salsa de tomate

Tres recetas con tomate receta artesana.

1. Nunha tixola cun dedo de aceite, frite os lombos de bacallau (uns 400 g) un par de minutos coa pel cara a arriba. Reserva.

2. Recupera parte do aceite da fritura e engade 1 dente de allo machucado, 1 cebola e 1 pemento verde cortados finos. Refoga e salpementa.

3. En canto as verduras rustrisen ben, engade 300 g de tomate frito receita artesá. Transcorridos 5 minutos, engade os lombos de bacallau coa pel cara a arriba e cociña un par de minutos.

4. Sirve con abundante salsa e remata con ceboliño acabado de picar e unhas tostas de pan.

Follado con tomate e verduras

Tres recetas con tomate receta artesana.

1. Pela e corta as verduras en cubos de 2 ou 3 centímetros: ½ pemento vermello, ½ cabaciña, ½ cebola e ½ berenxena.

2. Nunha tixola con aceite, refoga a cebola, o pemento e a berenxena durante uns 10 minutos. Engade a cabaciña e refoga 5 minutos máis. Salpementa.

3. Estende 1 lámina de follado co seu papel sobre a bandexa do forno e corta en 6 pezas rectangulares das mesmas dimensións: corta unha vez pola metade lonxitudinalmente e dous cortes máis de forma transversal.

4. Pica a base dos 6 rectángulos cun garfo e píntaa xenerosamente cuns 100 g de tomate frito receita artesá, deixando libres os bordos.

5. Estende as verduras sobre o tomate, esparexe co ourego e mete no forno uns 15 minutos a 200 ºC, ata que o follado quede crocante.

Outras recomendacións

Non perdas a nosa selección de pasta italiana, deliciosas opcións para gozar con este tomate frito.

E, para aqueles que busquen opcións libres de glute, temos todas estas opcións de pasta sen glute.