Preparar uns Roliños de primavera de primeiro nivel é máis sinxelo do que cres. Esta tradicional receita, orixinaria de China e arquicoñecida en todo o mundo, é unha combinación perfecta de texturas crocantes e recheos saborosos que a calquera lle gusta servir na súa mesa.
Hoxe en día forman parte de todos os menús dos restaurantes chineses e asiáticos e son unha das opcións máis demandadas en comida para levar. Ademais, son habituais en festas e reunións, tan versátiles e fáciles de comer que se converteron nos invitados estrela.
Quizais ata agora pedíralos a domicilio ou consumíralos como comida preparada, pero, atréveste a cociñalos na túa propia casa? Anímate, vanche encantar!
Paso a paso para preparar a nosa receita de Roliños de primavera
Ingredientes para 4 persoas
- 1 dente de allo.
- 4 g de xenxibre.
- 100 g de repolo.
- 1 cenoria.
- 1 cebola doce.
- Sal.
- Pementa negra.
- Aceite de xirasol.
- 50 g de edamame.
- 8 láminas de masa filo.
- Salsa agridoce.
Paso a paso
1. Pica moi fino o allo e o xenxibre.
2. Corta todas as verduras á xuliana moi fina (repolo, cenoria e cebola) e salpementa.
3. Refoga lixeiramente cun pouco aceite de xirasol a lume intenso.
4. Pon a cocer o edamame segundo as instrucións do fabricante, pélao, corta os grans pola metade e incorpóraos ás verduras.
5. Cociña o conxunto entre 3 e 5 minutos, dependendo de se vos gustan as verduras máis ou menos crocantes. Reserva en papel absorbente para que perdan líquido.
6. Prepara as láminas de masa filo, coloca o recheo, dobra os bordos creando un sobre co recheo e enrola formando un roliño. Sela cun pincel humedecido con auga.
7. Frite os roliños en abundante aceite de xirasol. Sácaos cando collan cor e déixaos repousar en papel absorbente.
8. Sirve con salsa agridoce.
Outras recomendacións
Propoñémosche as receitas máis lixeiras para as túas ceas equilibradas.
Coñeces os 5 tipos de cebola que temos en Mercadona e os seus usos máis frecuentes na cociña?
Refréscate cunha Radler Steinburg con sabor limón.