Ensinámosche a preparar uns deliciosos Roliños de primavera caseiros.

Prepara uns Roliños de primavera crocantes e saborosos

23 de xaneiro de 2024

Preparar uns Roliños de primavera de primeiro nivel é máis sinxelo do que cres. Esta tradicional receita, orixinaria de China e arquicoñecida en todo o mundo, é unha combinación perfecta de texturas crocantes e recheos saborosos que a calquera lle gusta servir na súa mesa.

Hoxe en día forman parte de todos os menús dos restaurantes chineses e asiáticos e son unha das opcións máis demandadas en comida para levar. Ademais, son habituais en festas e reunións, tan versátiles e fáciles de comer que se converteron nos invitados estrela.

Quizais ata agora pedíralos a domicilio ou consumíralos como comida preparada, pero, atréveste a cociñalos na túa propia casa? Anímate, vanche encantar!

Paso a paso para preparar a nosa receita de Roliños de primavera

Ingredientes para 4 persoas

  • 1 dente de allo.
  • 4 g de xenxibre.
  • 100 g de repolo.
  • 1 cenoria.
  • 1 cebola doce.
  • Sal.
  • Pementa negra.
  • Aceite de xirasol.
  • 50 g de edamame.
  • 8 láminas de masa filo.
  • Salsa agridoce.

Paso a paso

1. Pica moi fino o allo e o xenxibre.

Paso 1 Rollitos primavera: Picar muy fino el ajo y el jengibre.

2. Corta todas as verduras á xuliana moi fina (repolo, cenoria e cebola) e salpementa.

Paso 2 Rollitos primavera: cortar todas las verduras en juliana muy fina

Paso 2B Rollitos primavera: Cortar cebolla en juliana muy fina

Paso 2C Rollitos primavera: cortar la cebolla muy fina

3. Refoga lixeiramente cun pouco aceite de xirasol a lume intenso.

Paso 3 Rollitos primavera: Saltear ligeramente con un poco de aceite de girasol a fuego intenso

4. Pon a cocer o edamame segundo as instrucións do fabricante, pélao, corta os grans pola metade e incorpóraos ás verduras.

Paso 4 Rollitos primavera: Poner a cocer el edamame

Paso 4B Rollitos primavera: cortar los granos de edamame por la mitad e incorporar a las verduras

5. Cociña o conxunto entre 3 e 5 minutos, dependendo de se vos gustan as verduras máis ou menos crocantes. Reserva en papel absorbente para que perdan líquido.

Paso 5 Rollitos primavera: Reservar en papel absorbente para que pierdan líquido

6. Prepara as láminas de masa filo, coloca o recheo, dobra os bordos creando un sobre co recheo e enrola formando un roliño. Sela cun pincel humedecido con auga.

Paso 6 Rollitos primavera: Preparar las láminas de pasta filo

Paso 6B Rollitos primavera: enrollar formando un rollito

7. Frite os roliños en abundante aceite de xirasol. Sácaos cando collan cor e déixaos repousar en papel absorbente.

Paso 7 Rollitos primavera: Freír los rollitos en abundante aceite de girasol

Paso 7 Rollitos primavera: sacar cuando tomen color y dejar reposar en papel absorbente.

8. Sirve con salsa agridoce.

Paso 8 Rollitos primavera: Servir con salsa thai sweet chilli.

Outras recomendacións

Propoñémosche as receitas máis lixeiras para as túas ceas equilibradas.

Coñeces os 5 tipos de cebola que temos en Mercadona e os seus usos máis frecuentes na cociña?

Refréscate cunha Radler Steinburg con sabor limón.