Ezagut itzazu gure ogi biribilen aukera eta ogi txigortu moduan jateko gure iradokizunak.

Ezagutzen dituzu gure ogi biribilak?

2022ko urtarrilaren 25a

Hona hemen gure ogi biribilak, zapore, azal eta mami berdingabekoak. Labeko produktuen atalean, ogi-aukera zabala eskaintzen dugu, ogi xigortu gisa edo bazkari eta afarien lagungarri gisa jateko.

Banan-banan aipatuko ditugu gure aukerako ogi biribilak, eta bakoitzarekin ogi xigortu mota bat egiteko iradokizunak egingo dizkizugu. Goza itzazu!

Artozko broa

  • Portugalgo ogi biribil tipikoa da, artoz egina.
  • Artoak zapore gozo bereizgarria ematen dio, eta azala oso kurruskari geratzen zaio.
  • Zerbait “desberdina eta berezia” nahi dutenentzat da bereziki.

Ogi txigortu gisa jateko proposamena

  • Broa-erako ogi biribila arinki txigortu, eta ipini gainean osagai hauek: ricotta gazta, laranja-atalak (zurituta eta labanez ebakita), bi mendafin-orri, almendra gordin zatitua eta oliba-olio birjina estra.

Imagen Texto 1 Hogaza

% 12,5 haziduna

  • Kontserbagarririk gabe egindako ogi biribil bat da, okindegiko kalitateaz eta gozotasunaz egina.
  • Hazi-ehunekoa hirukoiztuz hobetu dugu produktua.

Ogi txigortu gisa jateko proposamena

  • Bruschetta (ogi hazidunaren xerra arinki xigortua), pesto saltsaren geruza mehe bat gainean zabalduta eta osagai hauez hornituta: bufalo-mozzarella xehatua (edo mozzarella-perlak), errukula pixka bat, cherry tomate arinki erreak (olio pitin batekin, 10 minutuz, 200 °C-an labean) eta Modenako ozpina.

Imagen Texto 2 Hogaza

% 50 zekaleduna

  • Irinaren % 50 zekalezkoa eta % 50 garizkoa duen ogi biribil kontserbagarririk gabea.
  • Zekaleak zuntza eta proteina asko ematen dizkio produktuari.
  • Beren burua zaindu nahi dutenentzat ezin egokiagoa.
  • Forma angeluzuzena duenez, ezin hobea da ogi txigortu zuntz askoduna prestatzeko.

Ogi txigortu gisa jateko proposamena

  • Zekalezko ogi txigortuaren gainean, jarri osagai hauek: ahuakatea, abaniko-eran ebakita; izokin ketuaren xerra bat; arrautza bat poché erara (3 minutuz egosia ozpin-uretan, kanpoaldea egosita eta barrualdea likido gera dadin); eta askotariko haziak apaingarri.

Imagen Texto 3 Hogaza

Pistatxo eta fruitu gorrien ogi biribila

  • Pistatxo eta fruitu gorriekin egindako ogi biribil berezia.
  • Pistatxo nahiz fruitu gorrien ehuneko handia duenez, mokadu bakoitza kurruskaria eta zapore handikoa da.
  • Mamia berdea da, pistatxoak ditu eta.
  • Ez du kontserbagarririk, eta ezin egokiagoa da gourmet-esperientzia bat izateko.

Ogi txigortu gisa jateko proposamena

  • Ogi txigortua, irasagar-gozoki eta gazta freskoarekin.

Imagen Texto 4 Hogaza

Beste gomendio batzuk

Ezagut ezazu gure Zatikako Gaztatxoen aukera, gosari eta askarietarako.