Ja estem en plena temporada de cireres, una fruita molt apetitosa i refrescant en els mesos de calor. Et proposem una manera diferent de consumir-la amb aquesta deliciosa Recepta de Chutney de Cireres, originària de l'Índia i molt popular a Anglaterra.
És una mena de confitura que s'elabora amb fruites i verdures cuites en vinagre. Aprèn a preparar-la amb aquest pas a pas senzill i dona un toc original als esmorzars i berenars.
Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta de Chutney de Cireres
Ingredients per a 4 persones:
- 900 g de cireres fresques
- 3 cebes mitjanes
- 1 branca de canyella
- 10 g de gingebre fresc ratllat
- 20 g de popurri de pebres
- 1 cullerada de sal
- 6 cullerades de vinagre de poma
- 8 cullerades de panela
Suggeriment de presentació:
- Llesca de Pa de Fibra i Sèsam
- Formatge fresc de vaca
- Formatge de cabra en rotlle
- Formatge camembert
- Pernil dolç natural
Pas a pas:
Per aprendre a preparar aquesta exquisida recepta, aquí tens tots els detalls del procés d'elaboració.
1. Traieu el pinyol de les cireres.
2. Talleu les cebes a la juliana.
3. Ratlleu el gingebre.
4. Poseu en una olla les cireres sense pinyol, la ceba, el gingebre i la canyella.
5. Salpebreu-ho.
6. Poseu-hi el vinagre i la panela.
7. Coeu a foc mitjà amb tapadora durant 35 minuts.
8. Abaixeu el foc fins que el líquid s’evapori.
9. Emplateu-ho en pa de fibra i sèsam amb pernil dolç o amb una selecció de formatges.
Altres recomanacions
Si t'agraden les cireres, et proposem aquesta recepta clàssica per elaborar un autèntic Pastís de cireres.
Busques receptes refrescants? Aprèn a preparar aquest Gaspatxo de Síndria amb glaçons de llimona i gingebre i aquest Gaspatxo de Meló amb glaçons de Llimona i Menta.