Cabecera Compromiso Sostenible

Compromís Sostenible

Així és la política de Medi Ambient de Mercadona.

Disposem d'un sistema de gestió propi des de fa anys. Aquest sistema se centra en quatre àrees principals: optimització logística, eficiència energètica, gestió de residus i col·laboracions al llarg de la cadena de subministrament.

Información destacada

Sistema de gestió ambiental

Sistema de gestió ambiental

Mercadona disposa d'un sistema de gestió ambiental propi, que identifica les àrees de la seva activitat on es generen els impactes ambientals més significatius per poder millorar-los i afrontar d'aquesta manera els reptes ambientals actuals.

Optimització logística

Optimització logística

Basant-se en la premissa de "Transportar més amb menys recursos", la gestió logística de Mercadona se centra en l'optimització de cada trajecte realitzat, la renovació i la modernització constants de la flota, la recerca de modes de transport més sostenibles amb combustibles alternatius i estratègies per millorar l'últim quilòmetre.

Estalvi d'energia

Estalvi d'energia

Fer servir únicament l'energia que es necessita és una màxima dels processos de Mercadona. La companyia es troba immersa en una transformació brutal que inclou la renovació de les seves botigues amb un model més eficient i sostenible, que incorpora nombroses mesures i tecnologies que ajuden a reduir i optimitzar el consum d'energia.

Gestió de residus

Gestió de residus

Com a distribuïdor d'alimentació, Mercadona té com a prioritat la prevenció de la generació de residus en els seus processos, amb un èmfasi especial a evitar el malbaratament alimentari. A més, també està treballant per reduir l'ús de plàstic i millorar la sostenibilitat dels envasos de marca pròpia, buscant les millors solucions segons els criteris que marca la Unió Europea.

Col·laboracions

Col·laboracions

Mercadona treballa en col·laboració amb nombroses organitzacions nacionals i internacionals per posar en comú bones pràctiques, aprendre els uns dels altres i aconseguir avenços en sostenibilitat, tenint sempre en compte la necessària visió de cadena.

Pots consultar tots els detalls de la nostra gestió ambiental al llarg dels anys a:

Llistat d'Informació

Portada de la Memoria de Medio Ambiente 2019-2020

Memòria mediambiental 2019-2020

Portada memoria medio ambiente 2017-2018

Memòria mediambiental 2017-2018