Ikasi lupia ozpin-olioarekin eta txirlekin prestatzeko errezeta gozo hau egiten.

Errezeta: lupia ozpin-olioarekin eta txirlekin

2023ko azaroaren 03a

Sukaldean ari behar duzu Gabon hauetan? Zure mahaikideak asebeteta utziko dituen plater dotore eta sofistikatu baten bila bazabiltza, aukera bikaina da Lupia ozpin-olioarekin eta txirlekin.

Zapore- eta testura-konbinazioa paregabea da. Lupiaren leuntasuna eta zaporea mokadu bakoitza alaitzen duen ozpin-olioak nabarmentzen du. Txirlen itsaso-zapore biziek osatzen dute errezeta.

Oso erraz prestatzen da! Berotu labea eta atera zartaginak. Gure jarraibideekin, primeran aterako zaizu.

Lupia ozpin-olioarekin prestatzeko errezeta urratsez urrats

4 lagunentzako osagaiak

  • 4 lupia-solomo.
  • 420 g txirla.
  • Tipulina.
  • Tomate udarekara bat.
  • Limoi-erdi bat.
  • Tipula-erdi bat, samurra
  • Baso-erdi bat esne
  • Piperbeltz beltza.
  • Gatza.
  • Oliba-olioa.
  • Jerez-ozpina
  • 15 g oliba beltz.

Pausoz pauso

1. Ondu gatzez eta piperrez lupia-solomoak. Laberako erretilu batean, jarri esne pixka bat eta olio apur bat. Jarri solomoak azala gorantz dutela. Egin labean 200 ºC-ra, 5 minutu inguru.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Lubina con vinagreta.

2. Zartagin batean, oso olio gutxirekin, salteatu txirlak su bizian, ireki arte. Gorde.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Lubina con vinagreta.

3. Prestatu ozpin-olioa: txikitu fin-fin tipulina, tipula freskoa, tomate zuritua eta oliba hezurrik gabeak. Nahasi guztia katilu batean.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Lubina con vinagreta.

4. Ondu turrustatxo bat jerez-ozpinekin, olioarekin, limoi-zukuarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin. Gaineratu txirlak irekitzean atera den zukua. Eragin.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Lubina con vinagreta.

5. Atera lupiak labetik. Zerbitzatu solomo bakoitza txirlekin, eta bota koilarakada batzuk ozpin-olio gainetik.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Lubina con vinagreta.

Chefaren sekretua

Txirlak salteatzeko garaian, bota turrustatxo bat ardo zuri, haien zaporea nabarmentzeko. Ez bota ez gatzik ez limoirik.

Beste gomendio batzuk

Arrain-platerak prestatzeko ideiak nahi badituzu, hemen duzu bakailaoa baratxuri-muselinarekin prestatzeko errezeta hau.

Osatu zure menua Batata- eta pistatxo-plumcake honekin.

Bueltan dira betiko klasikoak gure Turroi-aukeran, eta nobedadeak ere baditugu.