Sukaldean ari behar duzu Gabon hauetan? Zure mahaikideak asebeteta utziko dituen plater dotore eta sofistikatu baten bila bazabiltza, aukera bikaina da Lupia ozpin-olioarekin eta txirlekin.
Zapore- eta testura-konbinazioa paregabea da. Lupiaren leuntasuna eta zaporea mokadu bakoitza alaitzen duen ozpin-olioak nabarmentzen du. Txirlen itsaso-zapore biziek osatzen dute errezeta.
Oso erraz prestatzen da! Berotu labea eta atera zartaginak. Gure jarraibideekin, primeran aterako zaizu.
Lupia ozpin-olioarekin prestatzeko errezeta urratsez urrats
4 lagunentzako osagaiak
- 4 lupia-solomo.
- 420 g txirla.
- Tipulina.
- Tomate udarekara bat.
- Limoi-erdi bat.
- Tipula-erdi bat, samurra
- Baso-erdi bat esne
- Piperbeltz beltza.
- Gatza.
- Oliba-olioa.
- Jerez-ozpina
- 15 g oliba beltz.
Pausoz pauso
1. Ondu gatzez eta piperrez lupia-solomoak. Laberako erretilu batean, jarri esne pixka bat eta olio apur bat. Jarri solomoak azala gorantz dutela. Egin labean 200 ºC-ra, 5 minutu inguru.
2. Zartagin batean, oso olio gutxirekin, salteatu txirlak su bizian, ireki arte. Gorde.
3. Prestatu ozpin-olioa: txikitu fin-fin tipulina, tipula freskoa, tomate zuritua eta oliba hezurrik gabeak. Nahasi guztia katilu batean.
4. Ondu turrustatxo bat jerez-ozpinekin, olioarekin, limoi-zukuarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin. Gaineratu txirlak irekitzean atera den zukua. Eragin.
5. Atera lupiak labetik. Zerbitzatu solomo bakoitza txirlekin, eta bota koilarakada batzuk ozpin-olio gainetik.
Chefaren sekretua
Txirlak salteatzeko garaian, bota turrustatxo bat ardo zuri, haien zaporea nabarmentzeko. Ez bota ez gatzik ez limoirik.
Beste gomendio batzuk
Arrain-platerak prestatzeko ideiak nahi badituzu, hemen duzu bakailaoa baratxuri-muselinarekin prestatzeko errezeta hau.
Osatu zure menua Batata- eta pistatxo-plumcake honekin.
Bueltan dira betiko klasikoak gure Turroi-aukeran, eta nobedadeak ere baditugu.