Si este Nadal vols servir un plat de peix al forn deliciós, t'ensenyem a preparar esta recepta de lluç que encantarà als teus convidats.
Amb esta preparació, portaràs la tradició nadalenca del peix al forn un pas més enllà. El suau sabor del lluç es complementa amb la textura cruixent de la crosta d'avellanes en una experiència deliciosa que tots voldran repetir.
Prepara els utensilis de cuina i descobrix com crear esta recepta. Si seguixes les nostres indicacions, et quedarà exquisida.
Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Lluç al forn amb crosta d'avellanes
Ingredients per a 4 persones
- 4 lloms de lluç.
- 100 g d'avellanes.
- 100 g de pa ratllat.
- ½ llima.
- ½ got de vi blanc.
- Oli d'oliva.
- 3 porros.
- Julivert fresc.
- Sal.
- 150 ml de nata fresca per a cuinar.
- Pebre negre.
Pas a pas
1. Trosseja dos dels tres porros en làmines. Ofega'n un amb un fil d'oli. Salpebra. Afig el suc de llima i el vi. Deixa reduir i que evapore l'alcohol. Reserva.
2. Ofega, també, el segon porro laminat en un fil d'oli, fins que es calfe. Salpebra. Afig la nata fresca, remou i reserva.
3. Mol les avellanes, mescla amb pa ratllat i dos gotetes d'oli. Fes una crosta.
4. En un recipient per a forn, col·loca en la base el porro amb vi i llima. Damunt, el porro amb nata i, sobre este, disposa els lloms de lluç amb la pell davall.
5. Adoba amb sal i pebre els lloms de lluç i cobrix-los amb la crosta, només la part de la carn. Afig un rajolí d'oli sobre la crosta. Enforna a 180 °C a penes uns minuts amb el grill fins que es daure la crosta. Apaga el forn i deixa que s'acabe el lluç amb la calor residual.
6. Talla el tercer porro en juliana fina. Frig en abundant oli molt calent fins que quede cruixent.
7. Servix empolvorant julivert molt picat i el porro fregit com a guarnició.
Secret del xef
A este plat es poden afegir gambes pelades, o qualsevol tipus de bolets, que s'ofegarien amb el porro amb nata. Fins i tot panses enfornades o qualsevol altra fruita seca com prunes o orellanes.
Altres recomanacions
Tira-li creativitat, com creus que deu estar esta recepta amb Pistatxos en lloc d'avellanes?
Si eres un amant del lluç, et suggerim també esta recepta de Lluç amb verduretes al vapor.
No saps què fer amb les sobres de Nadal? Et donem unes bones idees amb estes 4 receptes d'aprofitament.