Cabecera Compromiso Sostenible

Compromís Sostenible

Així és la política de medi ambient de Mercadona.

Disposem d'un sistema de gestió propi des de fa anys. Este sistema se centra en quatre àrees principals: optimització logística, eficiència energètica, gestió de residus i col·laboracions al llarg de la cadena de subministrament.

Información destacada

Sistema de gestió ambiental

Sistema de gestió ambiental

Mercadona disposa d'un sistema de gestió ambiental propi, que identifica les àrees de la seua activitat on es generen els impactes ambientals més significatius, per a poder millorar-los i afrontar així els actuals reptes ambientals.

Optimització logística

Optimització logística

Basant-se en la premissa de "Transportar més amb menys recursos", la gestió logística de Mercadona està centrada en l'optimització de cada trajecte realitzat, la constant renovació i modernització de la flota, buscar maneres de transport més sostenibles amb combustibles alternatius, i estratègies per a millorar l'última milla.

Estalvi d'energia

Estalvi d'energia

Utilitzar únicament l'energia que es necessita és una màxima dels processos de Mercadona. La companyia es troba immersa en una brutal transformació que inclou la renovació de les seues botigues a un model més eficient i sostenible, incorporant nombroses mesures i tecnologies que ajuden a reduir i optimitzar el consum d'energia.

Gestió de residus

Gestió de residus

Com a distribuïdor d'alimentació, Mercadona té com a prioritat la prevenció de la generació de residus en els seus processos, amb especial èmfasi a evitar el desaprofitament alimentari. A més, està treballant també per a reduir l'ús de plàstic i millorar la sostenibilitat dels envasos de marca pròpia, buscant les millors solucions segons els criteris marcats per la Unió Europea.

Col·laboracions

Col·laboracions

Mercadona treballa en col·laboració amb nombroses organitzacions nacionals i internacionals per a posar en comú bones pràctiques, aprendre els uns dels altres i aconseguir avanços en sostenibilitat, tenint sempre en compte la necessària visió de cadena.

Pots consultar tots els detalls de la nostra gestió ambiental al llarg dels anys en:

Llistat d'Informació

Portada de la Memoria de Medio Ambiente 2019-2020

Memoria medioambiental 2019-2020

Portada memoria medio ambiente 2017-2018

Memòria mediambiental 2017-2018