T'agrada l'abadejo? Saborós i molt versàtil en cuina, el consum d'abadejo augmenta en esta època de l'any, sobretot en Quaresma i Setmana Santa. Pot preparar-se al forn, en guisats, a la planxa… A tots ens venen al cap plats tradicionals que tenen com a protagonista l'abadejo, és un clàssic dels nostres fogons.
Este peix blanc té un contingut baix en greixos i una bona aportació de minerals (calci, potassi, fòsfor…), vitamines del grup B i àcids grassos omega 3. Per tots estos motius, és una opció molt recomanable per a la teua cistella equilibrada.
T'animes a preparar un suculent Abadejo amb mussolina d'all? El pots preparar amb abadejo fresc, al punt de sal o fins i tot amb abadejo salat prèviament dessalat per a esta recepta. (Coneix com dessalar l’abadejo).
És molt fàcil i ràpid, però amb esta recepta el resultat és immillorable. Prova-la!
Seguix el pas a pas de la nostra Recepta de Abadejo amb mussolina d'all
Ingredients per a 4 persones
- 4 trossos de llom d'abadejo.
- 12 pimentons del piquillo.
- Oli d'oliva.
- Oli de gira-sol.
- 1 gra d'all picat i sense el germen.
- 2 grans d'all laminats.
- 1 ou.
- 1 clara d'ou.
- Farina de blat.
- 1 pessic de sal.
Pas a pas:
1. Sala l'abadejo. (Si és amb abadejo dessalat no és necessari este pas, en cas contrari, podria resultar massa salat.)
2. Passa l'abadejo per farina i frig, per les dos cares, en una paella amb oli d'oliva.
3. Reserva els lloms d'abadejo en paper absorbent i, quan escórrega l'oli, en una safata apta per a forn.
4. Prepara una maionesa en el got de la batedora amb oli de gira-sol, un gra d'all picat i sense el germen, un ou i un pessic de sal.
5. Munta una clara a punt de neu.
6. Amb moviments envolupants incorporem la clara muntada a la maionesa.
7. Disposa una capa de la mussolina d'all sobre cada llom d'abadejo i porta al forn per a gratinar, prèviament precalfat a 200 ºC, no més de 5 minuts.
8. Daura dos grans d'all laminats en una paella amb oli i incorpora de seguida els pimentons del piquillo. Ofega un parell de minuts fins que solten tot el suc.
9. Retira del forn una vegada gratinat i emplata l'abadejo sobre un llit de pimentons del piquillo.
Altres recomanacions
Has llegit la nostra Recepta d'abadejo a la manera de la Rioja? És una altra excel·lent opció si t'agrada este peix.
En esta època de l'any també són tradicionals els Bunyols d'abadejo. Aprén a preparar-los
Vols aprendre uns trucs per a cuinar amb coliflor? També combina a la perfecció amb l'abadejo.