Amb el nostre Impulsor Hacendado pots preparar tota classe de bescuits, magdalenes, rosquilles, etc.
Però primer de tot, saps quines són les diferències entre l'impulsor i el rent?
L'impulsor és una mescla química que conté bicarbonat de sodi i àcid que quan s'humiteja i se sotmet a temperatura en el forn comença a emetre CO₂, la qual cosa provoca que les masses batudes pugen ràpidament. L'impulsor està indicat per a receptes de rebosteria com les que t'ensenyem en este article.
Per la seua part, el rent és un fong unicel·lular, que amb l'aigua s'activa. S'alimenta dels sucres de la farina i genera CO₂, la qual cosa provoca que la massa puge (fermente). El rent està indicat per a panificació i masses fermentades, per exemple per a elaborar pa, un brioix o un panettone.
A continuació t'indiquem com elaborar els dolços més deliciosos pas a pas amb el nostre Impulsor i et contem quines són les principals característiques d'este producte tan útil.
Característiques de l'Impulsor d'Hacendado
- Producte destinat per a masses batudes de rebosteria.
- Sense gluten, apte per a celíacs.
- Conté 6 sobres de 15 grams cada un.
- Cada sobre està indicat per a 500 g de farina (aquesta mesura pot variar segons el producte a elaborar).
Instruccions generals d'ús
- És important mesclar bé l'Impulsor amb la farina perquè quede homogeneïtzada i ben repartida en la massa final. Abans de mesclar amb els líquids, tamisar-la perquè no queden grumolls. Així, obtindrem una elaboració esponjosa i airejada.
- Per a obtindre un resultat millor, es recomana no obrir la porta del forn fins als últims minuts de cocció.
- Una vegada tingues la massa a punt, deixa-la reposar uns 2-3 minuts abans d'introduir-la al forn. El resultat final serà una massa més esponjosa.
Les nostres receptes recomanades amb Impulsor
Cookies de xocolate i avellana
1. Precalfa el forn a 190 ºC.
2. Mescla en un bol 350 g de farina, un polsim de sal i 15 g d'impulsor (1 sobre). Mescla-ho tot i reserva.
3. En un altre bol, mescla 150 g de mantega, tallada en daus i a temperatura ambient, amb 75 g de sucre moreno i 75 g de sucre blanc.
4. Afig 1 ou i 1 culleradeta d'aroma de vainilla a la mescla anterior i mescla.
5. Després, afig el bol de farina i l'impulsor a poc a poc tamisant-lo al mateix temps.
6. Afig 75 g d'avellanes partides i 100 g de grans, mescla-ho.
7. Trau la massa del bol i acaba de mesclar-ho tot a mà.
8. Forma uns discos, com a molt, de 60 g. Fica'ls al forn, separats, durant 16 minuts.
9. Després, deixa refredar i ja està a punt.
Magdalenes amb làmines d'ametla
1. Precalfa el forn a 180 ºC.
2. Mescla en un bol 250 g de farina, 15 g d'impulsor (1 sobre) i un pessic de sal.
3. En un altre bol, mescla 4 ous amb 100 g de sucre fins que quede esponjós.
4. Afig 100 g de mantega fosa, 15 g d'extracte de vainilla i 200 ml de nata per a muntar. Mescla-ho tot.
5. Agrega el bol amb la farina tamisada i mescla. Deixa refredar la massa en la nevera durant mitja hora.
6. Emplena els motles de magdalenes 3/4 parts de la seua capacitat.
7. Posa damunt de les magdalenes 50 g d'ametla laminada i 30 g més de sucre per a decorar.
8. Enforna 25 minuts i assegura't amb un palet que ix net. Si no ix net, mantín-ho un poc més de temps al forn.
Braç de gitano amb xocolate
1. Precalfa el forn a 180 ºC.
2. Mescla en un bol 120 g de farina, 15 g de xocolate en pols, un pessic de sal, 8 g d'impulsor (1 culleradeta i mitja) i reserva.
3. Mescla en un altre bol 4 ous amb 150 g de sucre blanc i 50 g de sucre moreno, fins que quede espumós. Afig 30 ml d'oli i 30 ml de iogurt. Mescla-ho bé.
4. Incorpora a poc a poc el bol de farina i xocolate sobre el bol amb l'altra mescla. Remou bé i aboca-ho damunt d'una safata de forn amb paper d'enfornar.
5. Enforna 15 minuts.
6. Una vegada estiga el bescuit fora del forn i temperat, aboca'l sobre un drap humit i enrotlla'l. Deixa'l així fins que es refrede del tot.
7. Bat 200 g de crema de formatge amb 50 g sucre i 1 culleradeta d'aroma de vainilla. Després, afig 100 g de nata per a muntar i mescla-ho una altra vegada fins que puge.
8. Desenrotlla el bescuit i estén la crema, ves amb compte de deixar lliures les vores per a tornar a enrotllar. Decora amb xocolate empolvorat i fruites roges.
Banana Bread
1. Mescla 1 ou i 1 rovell amb 150 g de sucre moreno.
2. Afig a la mescla 80 ml d'oli d'oliva i 1 cullerada d'aroma de vainilla.
3. Esclafa 4 plàtans madurs.
4. Afig els plàtans a la mescla anterior, amb la ratlladura de mitja llima i mitja taronja.
5. En un altre bol, tamisa 240 g de farina, afig 1 cullerada de canyella, 10 g d'impulsor (2 cullerades xicotetes) i un polsim de sal.
6. Mescla els secs dins de la mescla anterior.
7. Quan estiga ben mesclat, afig 100 g de grans de xocolate i 70 g d'anous trossejades.
8. Posa paper de forn al motle i aboca la mescla.
9. Partix per la meitat un plàtan que no estiga madur i posa'l damunt de la mescla. Afig també algun gra de xocolate més.
10. Enforna a 180 ºC durant 45-50 minuts.
Rosquilles de Pasqua
1. Posa a calfar 50 ml d'oli d'oliva i, quan comence a fumejar, retira-ho per a temperar. Reserva.
2. Mescla 400 g de farina amb 10 g d'impulsor (2 cullerades menudes) i un polsim de sal. Reserva.
3. Bat en un bol 2 ous amb 100 g de sucre fins que quede cremós i afig ratlladura de taronja i de llima i 1 culleradeta d'aroma de vainilla.
4. Afig l'oli d'oliva que hem calfat abans i 30 ml de suc de taronja. Mescla-ho.
5. Tamisa la farina sobre la mescla anterior i incorporar-la bé.
6. Trau la massa del bol i sobre una superfície enfarinada, acaba de pastar. Si la massa està blaneta, però no s'apega a les mans, ja estaria a punt. Si s'apega, afig més farina.
7. Posa-la una altra vegada al bol i deixa-la reposar tapada mitja hora.
8. Després, fes boletes un poc més grans que una anou (en la paella creixeran), i pressionant al centre, fes el forat i ves deixant-les en una superfície enfarinada.
9. Posa a calfar en una paella oli abundant de gira-sol a temperatura mitjana alta i ves fregint les rosquilles, girant-les de tant en tant fins que estiguen daurades.
10. Deixa-les en una font amb paper absorbent. Una vegada estiguen fredes, arrebossa-les en sucre i a disfrutar.
Altres recomanacions
Per a quan no tingues temps de cuinar, et recomanem les nostres Galletes d'Espelta i Digestive, 0 % sucres afegits.