L'abadejo és, sens dubte, un producte molt versàtil i una de les pràctiques més habituals és dessalar-lo. Si tries l'abadejo salat, has d'anar amb compte a l'hora de posar-lo en aigua perquè es reduïsca el seu contingut en sodi (sal). Pren nota de tots els passos que t'indiquem a continuació!
Descobrix com dessalar l’abadejo
- Posa l'abadejo en aigua freda i fica'l al frigorífic perquè no desprenga males olors.
- Canvia l'aigua almenys 3 vegades al dia.
Tin en compte els temps de dessalació!
Primer és important tindre en compte factors com la grandària i el tall de la peça o el contingut de sal que vulgues, ja que influiran en els temps de dessalació. Pren nota de tots els detalls que s'han de tindre en compte:
És un procés que es pot prolongar fins a 4 dies, però una vegada l'hages degustat al teu plat, t'encantarà!
Recomanacions per a cuinar l'abadejo
Cocció:
Quan l'aigua estiga calenta, afig l'abadejo amb l'aigua justa per a cobrir-lo. Una vegada comence a bullir l'aigua, cou durant 6-7 minuts (depenent de la grandària de la ració).
Torrar:
Passa el filet per oli. Col·loca l'abadejo a la graella quan estiga calenta. Rostix uns 7 minuts (depenent de la grandària de la ració), per cada costat, retira quan les llesques de l'abadejo estiguen separades.
Fornejar:
No s'han de superar els 20 minuts al forn (depenent de la grandària de la ració), per a evitar que l'abadejo se seque.
Ara que ja has llegit tots els consells que tenim per a tu, és hora de preparar una deliciosa recepta amb abadejo dessalat amb molt de compte!
Altres recomanacions
Has llegit la nostra Recepta d'abadejo a la manera de la Rioja? És una opció excel·lent .
En esta època de l'any també són tradicionals els Bunyols d'abadejo. Aprén a preparar-los.