Et presentem el nostre assortiment de Formatges i les seues millores de qualitat i servici.

Disfruta amb els nostres Formatges i descobrix les millores en la seua qualitat i servici

27 de març de 2023

A qui no li agrada el formatge? És difícil trobar un aliment amb tanta varietat de sabors i textures. El millor exemple és el nostre assortiment de Formatges, capaç de satisfer tota classe de paladars.

Perquè disfrutes encara més d'esta àmplia varietat, hem incorporat unes millores de qualitat i servici que també volem que conegues.

Estes millores de qualitat estan en la línia d'altres que ja hem fet amb diferents productes. De manera constant, els nostres especialistes escolten primer els clients, abans de desenvolupar el treball en els nostres centres d'innovació per a obtindre el millor resultat pel que fa a sabor, olor, color, textura i sostenibilitat. Alguns exemples són les nostres Maioneses, Creïlles Allioli, Mandonguilles, Salmó fumat

Descobrix tot el que envolta els nostres formatges. Quin t'agrada més?

Quines millores de qualitat hi ha en els nostres Formatges?

Receptes

Cada formatge té ara la seua pròpia recepta d'elaboració. Així, garantim que cada un tinga unes característiques diferents i una personalitat totalment independent i diferenciada de la resta.

Temps de curació

És el temps de procés de secament que té cada formatge. Este factor determina que es tracte d'un tipus de formatge o d'un altre.

 • Tendre: 7 dies
 • Semicurat: 35 dies
 • Curat: 105 dies
 • Vell: 180 dies
 • Anyenc: 270 dies

I les millores de servici?

Tota la informació en l'embalatge

Información del packaging en valenciano Quesos nacionales de Mercadona

Ara podem identificar clarament els atributs generals de cada formatge en l'embalatge. Des del grau de curació (tendre, curat, vell, etc.) determinat pel temps que passa el formatge curant, fins al seu atribut principal (cremós, intens, torrat…), passant pel tipus de llet (ara, si el formatge és de llet crua, s'indica en el frontal del producte), animal del qual procedix la llet o la procedència o el grau d'intensitat del formatge.

Adaptació a diferents zones i hàbits

Surtido de quesos nacionales en Mercadona

Treballem constantment per a oferir nous productes en el nostre assortiment, i també fem les adaptacions necessàries que demanen diferents zones geogràfiques i hàbits de consum:

 • Formatge de cabra vell: es troba en botigues de Cadis, Huelva i alguns centres de Sevilla.
 • Formatge tendre de cabra: en botigues de Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Madrid, Múrcia i Albacete.
 • Formatges curat i semicurat Payoya: disponibles en centres de Sevilla i Cadis.
 • Formatge anyenc torrat: en centres del sud d'Andalusia.
 • Formatge manxec vell: disponible a Castella-la Manxa.
 • Formatge al romer: el pots trobar a les províncies de Castella-la Manxa, Madrid, Múrcia i algunes zones de València.
 • Formatge vell cava: en zones d'Algesires i Cadis.

El nostre assortiment de Formatges

Tendre

Surtido de Quesos nacionales tiernos de Mercadona

 • Formatge mescla tendre baix en sal: sabor làctic molt suau amb acidesa molt lleugera. Textura cremosa i fermesa baixa. És un formatge amb només 0,3 g de sal (per cada 100 g, un gram menys que la porció de formatge tendre). Consta d'una mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb una curació mínima de 7 dies. Nivell d'intensitat 1. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge tendre mescla: sabor molt suau làctic d'acidesa molt lleugera. Textura cremosa i fermesa baixa. Consta d'una mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb una curació mínima de 7 dies. Nivell d'intensitat 2. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge tendre de cabra: sabor àcid agradable que li aporta el formatge 100 % cabra, bla al tall i textura cremosa. És un formatge amb una curació mínima de 5 dies i nivell d'intensitat 2. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.

Semicurat

Surtido de Quesos nacionales Semicurados en Mercadona

 • Formatge semicurat mescla sense lactosa: sabor equilibrat amb aromes làctiques que recorden la llet fresca. Textura elàstica i fermesa mitjana. Apte per a intolerants a la lactosa. Nivell d'intensitat 3. És un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra) d'entre 50 i 80 dies de curació.
 • Formatge semicurat de cabra: sabor àcid agradable que li aporta el formatge 100 % cabra, compacte al tall i textura cremosa. És un formatge amb una curació mínima de 60 dies i nivell d'intensitat 4. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge semicurat Payoya: formatge de pura llet de cabra, de textura ferma i sense forats en la pasta. Textura seca, dura i homogènia amb corfa natural comestible. Procedent d'una raça autòctona protegida en què només porten el segell d'autenticitat aquells que tenen 100 % llet de cabra Payoya. És un formatge amb una curació mínima de 90 dies i nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge semicurat mescla: sabor equilibrat, lleugerament dolç i salat amb aromes làctiques que recorden la llet fresca i la mantega. Formatge de textura semicompacta i sabor mitjà, ideal per a tota la família. Nivell d'intensitat 3. És un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra) amb un mínim de 50 dies de curació. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge semicurat light mescla: sabor làctic i textura elàstica, amb fermesa mitjana agradable al paladar. De baix contingut en greix, un 30 % inferior al formatge semicurat mescla. És un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), amb una curació mínima de 50-80 dies. Nivell d'intensitat 2. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.

Curat

Surtido de Quesos nacionales curados en Mercadona

 • Formatge manxec curat: formatge de sabor mitjà alt elaborat amb llet d'ovella manxega 100 % amb textura compacta. És un formatge amb denominació d'origen protegida, amb una curació mínima de 8 mesos. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge curat mescla: sabor equilibrat, lleugerament salat sense amargor i amb persistència mitjana en boca. És un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra), de textura elàstica i de fermesa mitjana. Nivell d'intensitat 4. Amb un mínim de 150 dies de curació. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge curat Payoya: formatge de pura llet de cabra, de textura ferma cremosa i amb una certa elasticitat. Presenta un sabor d'intensitat mitjana i lleugerament àcida. La capa externa, o corfa, és natural, per això és completament comestible. Procedent d'una raça autòctona protegida en què només porten el segell d'autenticitat aquells que tenen 100 % llet de cabra Payoya. És un formatge amb una curació mínima de 6 mesos i nivell d'intensitat 4. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa.

Vell

Surtido de Quesos nacionales Viejos en Mercadona

 • Formatge vell d'ovella: sabor intens que li proporciona la llet d'ovella 100 % i textura ferma que pot contindre grànuls, a causa de la curació lenta del formatge. És un formatge amb una curació mínima de 270 dies i nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge vell torrat mescla: sabor afruitat d'intensitat alta, color groguenc amb tonalitats ocres ataronjats. Té una aroma torrefacta que recorda al Toffe. És un formatge mescla de 3 llets (vaca, ovella i cabra) amb nivell d'intensitat 5. Curació mínima de 300 dies. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge vell cremós d'ovella: sabor d'elevada intensitat elaborat amb llet d'ovella 100 % crua i textura cremosa agradable al paladar. És un formatge amb una curació mínima de 7 mesos. Nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge vell intens mescla: sabor intens per la mescla de llets crues, equilibrat amb textura ferma i compacta. És un formatge amb una curació mínima de 8 mesos. Nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge de cabra vell: sabor intens molt agradable per als amants del picant amb un regust de gran persistència i aroma de gran intensitat de textura ferma, però al mateix temps cremosa. Es tracta d'un formatge de llet de cabra crua amb una curació mínima de 6 mesos i nivell d'intensitat 6. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge manxec vell: formatge de sabor intens elaborat amb llet crua d'ovella manxega 100 % amb textura compacta. És un formatge amb denominació d'origen protegida, amb una curació mínima de 8 mesos i nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge vell fumat d'ovella: formatge sabor equilibrat en què destaca el gust de la llet crua d'ovella 100 %, juntament amb les aromes de fusta de faig blanc amb textura cremosa. És un formatge amb una curació mínima de 180 dies i nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge vell cava: formatge madurat en cava durant 6 mesos. Elaborat amb llet crua de vaca, ovella i cabra. Tot i que és un formatge vell, en boca té textura cremosa (es desfà en el paladar) amb una lleugera picor. El nivell d'intensitat d'este formatge és de 6.

Anyenc

Surtido de Quesos nacionales añejos en Mercadona

 • Formatge anyenc oli d'oliva d'ovella i cabra: sabor intens que li proporciona la llet crua d'ovella i cabra amb una textura cremosa en paladar amb impacte sensorial de l'oli d'oliva verge extra. És un formatge amb una curació mínima de 12 mesos. Nivell d'intensitat 7. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge anyenc picant d'ovella i cabra: sabor d'elevada intensitat, lleugerament àcid i salat, amb gran quantitat de matisos, entre els quals destaquen l'aroma a llet fresca de cabra i ovella, elaborat amb llet crua. En boca apareix una sensació picant creixent agradable que el fa característic. És un formatge amb una curació mínima de 12 mesos i nivell d'intensitat 7. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge anyenc d'ovella amb romer: formatge de sabor intens a causa de la llet 100 % ovella crua i textura compacta. Amb corfa recoberta de romer picat. És un formatge amb una curació mínima de 10 mesos i nivell d'intensitat 5. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge anyenc sec d'ovella: sabor d'elevada intensitat, lleugerament àcid i salat, amb aroma a llet fresca d'ovella i fruites molt madures. Textura de fermesa alta i seca. Persistència elevada i lleugera picor en boca. És un formatge de llet crua, amb una curació mínima de 12 mesos i nivell d'intensitat 6. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa.
 • Formatge d'ovella anyenc fort: sabor fort picant característic de la llet crua d'ovella 100 %, textura ferma i compacta. És un formatge amb una curació mínima de 12 mesos. Nivell d'intensitat 6. No apte per a al·lèrgics a la llet i productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.
 • Formatge anyenc ibèric: formatge de sabor intens i textura cremosa elaborat amb mescla de llets crues de vaca, cabra i ovella. És un formatge amb uns percentatges de llet determinats que estan legislats, només així es pot denominar el Formatge Ibèric. Amb denominació d'origen protegida i una curació mínima de 10 mesos. Nivell d'intensitat 6. No apte per a al·lèrgics a la llet ni productes lactis, inclosa la lactosa, ni dones embarassades.

Altres recomanacions

T'agrada el Formatge en porcions? Disfruta de totes les possibilitats de consum que té i d'un sabor deliciós.

Un altre exemple de millora de qualitat dels nostres productes són les nostres Bosses zip de congelació, un recurs imprescindible.

Coneixes el nostre assortiment de Truites de creïlla? Descobrix-lo en el nostre lineal de plats preparats i en la secció A Punt per a Menjar.