T'agrada la Torrada de Peix? És una deliciosa alternativa que sempre sorprén pel seu agradable sabor i textura. Per això, té molts partidaris entre el públic que busca opcions més lleugeres i saludables.
La cuina de peix admet una enorme varietat de possibilitats i disfrutar-lo a la brasa és sempre una gran experiència. Des de sardines fins a orades, passant per mariscos i cefalòpodes, et donem uns consells per a cuinar-los a la perfecció.
T'atrevixes amb una Torrada de peix? Encén el foc i descobrix una manera diferent de disfrutar de les teues torrades!
Consells per a triomfar amb la teua Torrada de Peix
En primer lloc, per a aconseguir un bon resultat amb el teu peix a la brasa, la millor manera és utilitzar graelles de dos fulles, reversibles de peix o rostidores de peix, amb les quals es pot girar el peix sense risc que es desfaça o es trenque.
Unta el peix amb un poc d'oli d'oliva abans de posar-lo a la graella, així evitaràs que s'apegue. Per a impedir que se seque i fer que quede melós, és recomanable anar afegint oli d'oliva o condiment mentre el rostixes.
Sardines
Un peix blau clàssic i exquisit que no pot faltar en la teua Torrada. Altament nutritives, tenen una gran quantitat d'àcids grassos omega 3, vitamines A, B i D i minerals com el fòsfor, potassi, calci, zinc, iode, ferro i magnesi. Torrar sardines a la brasa no sols és senzill, sinó que també garantix un sabor intens i deliciós.
Consells
- Es recomana assaonar-les sempre amb sal grossa, perquè absorbisca el greix. Cal salar-les bé abans de posar-les a la graella.
- Cuina-les prop de les brases girant-les com a màxim cada 2 minuts fins que es torre la pell.
- I no oblides servir-les amb un rajolí de llima.
Orada, Llobarro i Corbina
Estos tres són peixos blancs, rics en proteïnes, greixos insaturats i vitamines del grup B. És molt fàcil preparar-los a la brasa: pots cuinar-los pel dors, en filets o sencers. En els tres casos, sempre que els cuines pel dors, tin en compte que has de cuinar el peix sempre més temps amb la pell cap al foc, i al final un poc per la part de la carn.
Et donarem un exemple de cada peix:
Consells per a cuinar una Orada sencera a la brasa
Un peix fàcil de preparar i que no sol quedar sec gràcies al seu contingut de greix.
- Pots farcir-la pel budell perquè agafe més sabor. Per exemple, amb un poc d'all untat a l'interior i unes rodanxes de llima.
- Fes-li un parell de talls poc profunds perquè la calor penetre millor.
- Prova a acompanyar-la amb una marinada de llima i oli d'oliva. Afig-la al principi i a mitjan procés amb un pinzell.
Consells per a un Llobarro obert a la brasa
És la manera més habitual de cuinar este tipus de peix a la brasa.
- Recorda que per a cuinar-lo correctament has de posar el peix a la graella amb la pell cap avall, cap a les brases.
- Per a aconseguir un efecte cruixent, pots torrar la pell un parell de minuts deixant la graella en contacte amb les brases.
- Condimenta'l al gust per a donar-li el sabor que t'agrada. Pots fer una allada, una salsa de tomaca i alfàbega o una altra salsa més exòtica com la de mango i coriandre, etc.
Consells per a la Corbina en filets
La corbina és un peix semigràs que complix molt bé a la brasa.
- La forma correcta de cuinar-la és com el llobarro, començant amb la pell cap avall, cap a les brases.
- Assaona-la al gust. Per exemple, amb all, vitet i un poc d'oli d'oliva. També la pots maridar amb una salsa de llima i mantega. Per a un plat encara més nutritiu i complet, afig un poc de bròcoli o coliflor que pots cuinar també a la brasa. O si ho preferixes, uns espàrrecs silvestres.
- Amanix amb suc de llima abans de servir, està deliciosa!
Filets de salmó
Este peix blau és ric en proteïnes d'alta qualitat. És ric en vitamina D i minerals com el iode, magnesi, fòsfor, seleni, ferro i calci. Cuinar el salmó a la brasa realça el seu sabor natural, anima't a tastar-lo!
Consells
- Col·loca unes rodanxes de taronja o llima sobre la graella i, després, col·loca el filet de salmó amb la pell cap avall sobre estes rodanxes. D'esta manera, evitaràs que el peix es quede apegat a la graella.
- Quan comence a torrar-se la pell, gira'l sobre el llit de rodanxes de llima i taronja.
- Procura no torrar-lo massa per a mantindre la suculència i evitar que quede sec.
- Assaona els lloms amb una marinada feta amb suc de taronja, de llima, la salsa de soja i la mostassa, que marida a la perfecció amb este peix blau.
- Atrevix-te a realçar el sabor del salmó amb alguna de les nostres Salses orientals.
Potes de polp cuit
El polp és una font rica en vitamina B2. A més, conté minerals essencials com el fòsfor, zinc, calci, magnesi, sodi i potassi. Ben fet a la brasa, destaca perquè té un marcat sabor i una textura suau molt agradable al paladar. Segur que ho encertes!
Consells
- El moment correcte de posar el polp a la graella és quan les brases deixen de tirar fum i estiguen ben calentes.
- Col·loca les potes sempre senceres a la graella i gira-les, entre 3 i 5 minuts per cada cara, fins que queden daurades.
- Talla en rodanxes les potes de polp, condimenta amb sal grossa o en escates (no tires la sal fins que el tragues del foc, així mantindràs el seu suc i no quedarà sec) i afig un fil d'oli d'oliva.
- Un suggeriment de guarnició és servir-lo amb un parmentier (un puré de creïlles i formatge).
- És important que no se't quede fred. Per a disfrutar-lo en tota la seua plenitud de sabor i textura, servix-lo sempre immediatament després de traure'l de la graella.
Sépia
Disfrutar d'una sépia a la brasa és aprofitar el seu alt valor nutricional: és una font de vitamines A, B i E i de minerals com el seleni, el calci o el iode. Disfruta de la carn ferma i el sabor únic de la sépia a la brasa.
Consells
- Col·loca-la tan prop de les brases com siga possible i cuina entre 2-3 minuts per cada costat, encara que este temps pot variar depenent de la grossor de la peça.
- Unta amb un poc de condiment d'all i julivert, la qual cosa evitarà que s'apegue a la graella i li donarà un toc de sabor.
- Tira la sal després de cuinar-la per a evitar que desprenga massa aigua i s'endurisca.
- Prepara una exquisida allada amb oli, alls ben picats i julivert picat, és el company ideal per a la sépia. També la maionesa.
- Pots acompanyar-la amb unes verdures a la brasa o una ensalada fresca.
Gambots
En la teua torrada no pot faltar un poc de marisc. Uns gambots són rics en omega 3, t'aporten vitamines E i B6 i minerals com el calci, ferro, fòsfor, potassi, magnesi, seleni i iode. Cuinats a la brasa, els gambots donen la mesura del seu sabor intens i textura melosa.
Consells
- Perquè queden al punt, col·loca'ls prop de les brases i no els deixes més d'un minut per cada costat. Han de quedar daurats per fora i melosos per dins.
- Pots maridar-los amb un poc d'all i julivert en oli, que els donarà un toc de sabor.
- Pots servir-los en broquetes, alternant amb altres verdures.
Creïlles i cebes a la brasa
Un acompanyament que mai falla per al teu peix és cuinar unes creïlles i cebes també a la brasa. Per a fer-ho, embolica en paper d'alumini cebes i creïlles punxades amb una forqueta i col·loca-les entre les brases. Deixa que es cuinen al voltant de 40 minuts.
Altres recomanacions
Per a obrir boca mentre es fan les brases, fes una ullada a la nostra selecció d'Aperitius per als teus pícnics i reunions a l'aire lliure.
Si t'agrada el llobarro, pren nota d'esta Recepta de Llobarro amb vinagreta i cloïsses.
Prepara't un Polvo à Lagareiro, un plat tradicional portugués que es prepara al forn.