Sens dubte, el Meló d'alger és un dels reis de l'estiu. Al seu dolç i refrescant sabor cal afegir que està ple de beneficis saludables i molta versatilitat en la cuina.
Té un alt valor nutricional i, com que té un alt contingut en aigua, el meló d'alger és perfecte per a mantindre't hidratat i revitalitzar-te en els dies calorosos. A més, el seu baix contingut calòric i la seua riquesa vitamínica el convertix en un imprescindible de l'alimentació equilibrada. En Mercadona disposes d'un meló d'alger baix en llavors, que pots trobar amb pell llisa i ratllada.
La primera opció per a obtindre tots els seus beneficis és consumir-lo sol, però si vols integrar-lo en els teus plats de manera creativa, oferix moltes possibilitats. Des d'ensalades, granissats i smoothies fins a postres i plats principals, el meló d'alger s'adapta a una àmplia varietat de receptes delicioses i nutritives. Vols conéixer-ne algunes?
3 delicioses i creatives receptes amb Meló d'alger
Meló d'alger amb iogurt (per a 2 persones)
1. En un bol, mescla 100 g de sucre, 100 g de mantega i 150 g de farina i treballa la mescla fins que obtingues una textura arenosa similar a un crumble.
2. Estén la mescla en una safata de forn coberta amb paper vegetal i porta-la al forn durant, aproximadament, 15 minuts a 180 °C.
3. Talla la quantitat de meló d'alger que vulgues en triangles mitjans i col·loca'ls en la base d'un plat.
4. Afig una cullerada de iogurt grec natural sobre cada porció de meló d'alger.
5. Decora per damunt amb nabius, gerds i kiwi tallat en cubs.
6. Finalment, empolvora amb el crumble esmicolat.
Ensalada de meló d'alger (per a 2 persones)
1. Talla 200 g de meló d'alger en làmines xicotetes i primes, i distribuïx-les sobre la base del plat de presentació.
2. Talla una ceba roja en juliana, pica amb un ganivet 20 g d'avellanes i pela i neteja de llavors 1 tomaca abans de tallar-la en cubs.
3. Prepara una vinagreta mesclant en un bol les avellanes picades, la tomaca en cubs, 30 g de grana padano ratllat, 1 llima espremuda, un fil d'oli, un altre de vinagre de vi blanc i un poc de gingebre ratllat.
4. Condimenta el meló d'alger amb la vinagreta i assaona'l amb sal i pebre al gust.
5. Completa l'ensalada, siga en cada plat o en una ensaladera, amb rodanxes d'olives negres, la ceba roja, 100 g de ruca i algunes llesques addicionals de grana padano.
Granissat de meló d'alger (per a 2 persones)
1. Calfa en un casset 375 ml d'aigua i dissol per complet 185 g de sucre. Deixa-ho refredar.
2. Tritura 1,5 kg de meló d'alger amb una batedora.
3. Mescla el meló d'alger triturat amb l'aigua ensucrada, incorpora 60 ml de suc de llima i aboca-ho en una font plana.
4. Col·loca la font al congelador durant aproximadament 4 hores. Després, remou la mescla amb una forqueta i torna a posar-la al congelador.
5. Repetix esta operació cada hora per a eliminar els cristalls de gel.
6. Finalment, servix el granissat de meló d'alger decorat amb unes fulles d'herba-sana.
Altres recomanacions
Ací tens una altra deliciosa i refrescant recepta amb esta fruita: Recepta de Gaspatxo de meló d'alger amb glaçons de llima i gingebre.
Si preferixes el meló de tot l'any, també tens la nostra Sopa freda de meló de tot l'any, una recepta ideal per a combatre la calor.
La nostra Fruita d'estiu t'oferix moltes més possibilitats: receptes amb pinya, amb figues...
Busques una opció estiuenca més còmoda sense renunciar a les propietats de la fruita? Et recomanem les nostres receptes amb Fruita congelada.