Aprofita la temporada de figues amb el seu sabor inconfusible i les seues propietats.

Ja és temporada de figues!

21 de juliol de 2023

Prepara't per a disfrutar del deliciós sabor de les figues i aprofitar totes les propietats d'esta fruita de temporada. En Mercadona t'oferim les millors figues cultivades a Espanya, la majoria a Lleida i Alacant.

Saps que les figues tenen molt a oferir-te? No oblides incloure-les en la teua cistella equilibrada d'estiu. Et convidem a descobrir-les.

Figues i bacores... Són el mateix?

La figuera és l'únic arbre que dona dos fruits, ben distanciats al llarg de l'any. La collita de les figues es produïx entre agost i setembre. Però les que no han madurat per a llavors continuen en la figuera i es convertixen en bacores, que es recol·lecten al juny de l'any següent.

A part de la data de recol·lecció, hi ha altres diferències entre figues i bacores: la figa té més intensitat de color i un sabor més dolç i aromàtic, mentre que la bacora és un poc més gran i allargada, amb una pell més grossa i major contingut d'aigua.

Tant les unes com les altres són fruites molt versàtils i saludables. Totes les que trobes en Mercadona són d'origen nacional.

Quins són els principals beneficis que t'aporten les figues?

En Mercadona t'oferim diferents varietats de figues, que destaquen pel seu valor energètic i l'alt contingut en fibra, minerals, vitamines i antioxidants.

En els mesos més calorosos, no ho dubtes, el millor és consumir fruites de temporada. I les figues són una opció excel·lent, deliciosa, nutritiva i versàtil, que t'oferix una àmplia varietat de sabors i textures.

Idees de consum

Ideas de consumo: ensalada de higos

Per a aprofitar al màxim les propietats d'esta fruita, el millor és consumir-la sola. Però si necessites més varietat de sabors i t'agrada experimentar, les figues t'oferixen múltiples possibilitats:

  • Són perfectes per a donar un punt original i exòtic a les ensalades. Què et pareix esta esplèndida recepta d'Ensalada de figues? Seguix el nostre pas a pas.
  • Estan boníssimes combinades amb formatge, plats de carn o peix. Per exemple, un sàndwitx de figues, pinyons i mozzarella o pits de pollastre farcits de figues.
  • Són immillorables per a donar un toc melós a les postres. Delecta't, per exemple, amb un iogurt amb figues i fruites roges.

Altres recomanacions

Et recomanem 5 receptes d'ensalades verticals per a la teua dieta equilibrada. També pots incorporar figues en la que més t'agrade.

Descobrix totes les possibilitats de les nostres gelatines.

Refresca't amb les nostres orxates i cafés freds. Ideals per als berenars.