Ikasi Tershia (Libiako kalabaza-pate tipikoa) prestatzeko gure errezeta egiten.

Tershia, Libiako kalabaza-pate tipikoa, prestatzeko errezeta

2024ko urtarrilaren 22a

Inoiz jan duzu Tershia? Kalabazarekin eta baratxuriarekin prestatzen den pate goxo bat da. Libiako sukaldaritza juduan jaiotako errezeta sinple bat da. Oso ezaguna da herrialde horretan.

Ez da Hummusa eta Baba Ganousha bezain ezaguna, baina zabaltzeko krema honek edonor liluratzen du, bere testura melengari, zapore leunari eta ezaugarri nutritiboei esker. Sukaldaritzako altxor bat da.

Plater tradizional hau aperitibo gisa zerbitzatzen da ospakizunetan eta egun berezietan. Modu askotan jan daiteke, eta ogian, txigorkietan eta galleta gazietan zabaldu daiteke. Pita-ogia eta barazki gordinak bustitzeko ere erabil daiteke, eta ozpinetakoekin, olibekin eta beste jaki batzuekin batera zerbitza daiteke.

Errezeta honetan, kalabazaren zapore gozoa baratxuriarekin, kuminoarekin eta piperrautsarekin orekatzen da. Ideia gustatu bazaizu, hasi lanean. Punta-puntako etxeko Tershia prestatzeko urratsak adieraziko dizkizugu. Prest izango duzu ordu-erdian.

Tershia prestatzeko gure errezeta urratsez urrats

4 lagunentzako osagaiak

  • 4 baratxuri-ale
  • Oliba-olioa
  • 500 g kalabaza, zatitan
  • Gatza.
  • Verako piperrauts gozoa, koilaratxo bat
  • Kumino ehoa, koilaratxokada bat
  • Limoi-erdi bat.
  • 20 g piper erre
  • Koilaratxokada-erdi kaiena
  • Pita-ogia
  • Kuminoa, aleka

Pausoz pauso

1. Zuritu baratxuriak eta kendu ernamuina, zatitu, eta egin su eztian olio apur batekin, lapiko zabal batean.

2. Karamelizatzen direnean, gaineratu kalabaza zuritu eta garbia, karratutan ebakita. Eragin eta estali. Egin su eztian.

Receta de Tershi Paso 2: añadir la calabaza pelada

3. Kalabaza biguntzen hasten denean, gaineratu espeziak: gatza, piperrautsa, kuminoa eta limoi-zukua.

Receta de Tershi Paso 3: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

Receta de Tershi Paso 3A: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

4. Eragin etengabe, kalabaza desegin dadin, 10 minutuz.

Receta de Tershi Paso 4: Mezclar constantemente para que la calabaza se vaya deshaciendo

5. Birrindu piper errea, kaienarekin batera.

Receta de Tershi Paso 5: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

Receta de Tershi Paso 5B: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

6. Gaineratu piperra kalabazari, lapikoan bertan. Bota gatza eta espeziak, beharrezkoa bada.

Receta de Tershi Paso 6: Añadir el pimiento a la olla con la calabaza

7. Berotu pita-ogia txigorgailuan, bete nahastearekin, eta jarri kumino-aleak gainean.

Receta de Tershi Paso 7: Calentar el pan de pita

Receta de Tershi Paso 7B: rellenar el pan de pita con la mezcla

Beste gomendio batzuk

Gustuko baduzu dipeatzea, hemen dituzu gure Glutenik gabeko pikoak, zapore naturaleko eta testura kurruskariko makilatxoak, labean eginak.

Eta kalabazaren zaporearen zalea bazara, Kalabaza- eta dilista-krema prestatzen irakatsiko dizugu.