Asmo onak betetzen jarraitzeko, ikasi kalabaza- eta dilista-krema hau prestatzen.

Kalabaza- eta dilista-krema prestatzeko errezeta

2020ko otsailaren 03a

Kalabaza- eta dilista-krema goxo bat prestatzen ikasi nahi duzu? Oso plater osatua da, eta prestatzen erraza; gainera, ezin aproposagoa da neguan zaintzeko eta elikadurako zure asmo onak betetzeko.

Urte-garai honetan ohikoa denez koilaraz dastatzeko plater beroak hartzeko gogoa izatea, goza ezazu osagai- eta zapore-konbinazio bikain honekin. Goxo-goxoa dago! Egoki-egokia da bazkari eta afarietako lehen plater gisa.

Ikusi, pausoz pauso, kalabaza- eta dilista-krema prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • Pardina dilista poto bat
  • 250 g kalabaza
  • 700 ml edari begetal gogokoenaren
  • ½ patata
  • 1 tipula
  • 1 erromero-adar
  • 1 koilarakada ezkai
  • Piperbeltz beltza
  • Gatza
  • Oliba-olio birjina estra

Pausoz pauso:

1. Zatitu kalabaza eta patata-erdia.

Trocear la calabaza y media patata.

2. Eduki labean, 40 bat minutuz, 180 °C-an.

Asar la calabaza y la patata en el horno a 180 º durante 40 minutos.

3. 35 minutu pasatu ondoren, gozatu erromeroarekin, olioarekin eta gatzarekin.

A los 35 minutos aderezar la calabaza y la patata con romero, aceite y sal.

4. Moztu tipula zati txikitan, eta arin frijitu eltze batean.

Cortar la cebolla en tacos pequeños y sofreírla en una olla.

5. Gehitu kalabaza eta patata erreak, eta sueztitu 5 minutuz.

Añadir la calabaza y la patata asadas y rehogar 5 minutos.

6. Gehitu edari begetala.

Añadir la bebida de arroz a las verduras.

7. Bota gatza eta piperbeltza.

Rectificar de sal y pimienta.

8. Bota dilista-potoaren erdia eta egosi 10 minutuz.

Añadir la mitad del bote de lentejas y cocer 10 minutos

9. Txikitu osagai guztiak lapikoan (sua itzalita dagoela).

Triturar todos los ingredientes en la misma olla (con el fuego apagado).

10. Jarri berriro sutan, eta gehitu dilista-potoaren beste erdia eta ezkaia.

Poner en el fuego de nuevo y añadir la otra mitad del bote de lentejas y el tomillo.

Añadir la otra mitad del bote de lentejas y el tomillo.

11. Kozinatu minutu batez, eta zerbitzatu olio- eta ezkai-ukitu batekin.

11.	Cocinar 1 minuto y servir con un toque de aceite y tomillo.

Beste gomendio batzuk

Koilararekin jateko plater beroak gustatzen zaizkizu? Hona hemen errezeta bat almendradun brokoli-krema prestatzeko. Kozinatzeko ideia gehiago behar badituzu, sartu gure Errezetak atalera.