3 errezeta urtzeko txokolatearekin, San Valentin egunean zure bikotekidearekin partekatzeko

San Valentin egunerako hiru errezeta sinple, urtzeko txokolatearekin

2023ko otsailaren 10a

San Valentin eta txokolatea elkarrekin joan ohi dira. Zapore gozoaz gozatzea, oparitzea eta partekatzea egun horretako ohiko ohiturak dira.

Horregatik, urtzeko txokolatearekin prestatzeko hiru errezeta iradokitzen dizkizugu, konpainia onean goza ditzazun. Horiek gure Choco Fundir gamako txokolateetako batzuekin prestatu ahalko dituzu. Ezin hobeak birentzat eta une berezietarako. Oso erraz eta bizkor prestatzen dira, eta txokolatearen aparteko zaporea frutaren edo fruitu lehorren ukitu osasungarriarekin konbinatzen dituzte.

Bikotekideari opari txiki bat egin nahi badiozu, prestatu gutizia gozo hauetakoren bat. Sorpresa ederra hartuko du!

San Valentin eguneko afari erromantikoan postre gisa ere erabil daiteke. Ondo pasa dezakezue, halaber, errezeta horietako edozein elkarrekin prestatzen eta gero dastatzen. Asko gustatuko zaizkizue!

Mokadutxoak fruitu lehorrekin

Receta para San Valentín: Bocaditos con frutos secos

  • 200 g Choco Fundir urtzeko txokolate beltza.
  • 20 g intxaur zuritu.
  • 20 g almendra zuritu.
  • 20 g pistatxo zuritu.
  • 20 g ahabi deshidratatu.

1. Sartu landare-paperez estalitako erretilu bat izozkailuan ordu erdiz, oso hotz egon dadin.

2. Erdibitu intxaurrak eta ahabiak zati erregularretan.

3. Urtu txokolatea, bilgarriko jarraibideei jarraituz.

4. Atera erretilua izozkailutik, eta bota 2 koilarakada txokolate bertan, mendixkak eginez. Saiatu mendixkak elkarrengandik bereizten, bananduta gera daitezen eta ez daitezen itsatsi.

5. Banatu intxaurrak eta ahabiak, almendrak eta pistatxoak txokolatearen gainetik.

6. Utzi hozten hozkailuan ordu erdiz, gutxi gorabehera.

7. Atera erretilua hozkailutik eta, arretaz, bereizi mokadutxoak landare-paperetik.

Txokolatez estalitako fruta-piruletak

Recetas de San Valentín: Piruletas de frutas cubiertas de chocolate

  • 10 g Choco Fundir urtzeko txokolate beltza, broxeta bakoitzeko.
  • Choco Fundir urtzeko txokolate zuria, broxeta nahierara apaintzeko.
  • Lau baratze-marrubi.
  • Sagar bat.
  • Banana bat.
  • Laranja bat.
  • Kiwi bat.
  • 10 g almendra, kubotxotan.

1. Zuritu kiwia, banana eta laranja, eta ondo garbitu sagarra eta baratze-marrubiak. Banana eta sagarra limoiarekin margotzea gomendatzen dugu, ez daitezen oxidatu eta perfektu ikus daitezen.

2. Txigortu kubotxotan moztutako almendrak arinki, oliorik gabeko zartagin batean.

3. Moztu kiwia, sagarra eta banana xerratan, bereizi laranja ataletan eta utzi marrubiak osorik.

4. Sartu frutak broxeta-makilan leunki, baina ondo finkatuta geratzeko moduan.

5. Urtu txokolate beltza eta esnedun txokolatea, bilgarriko jarraibideei jarraituz.

6. Koilara batekin, sartu fruten erdia txokolate beltzetan eta beste erdia txokolate esnedunetan.

7. Hautseztatu nahi diren zatiak almendra pixka batekin.

8. Hozkailuan hoztu, landare-paperaren gainean eta broxetak elkarri itsastea saihestuz, harik eta txokolatea gogortzen den arte.

9. Amaitzeko, urtu txokolate zuria eta hari gisa isuri fruta batzuen gainetik, kanpoaldea apaintzeko.

Txokolatezko Krepeen dorrea

Receta de San Valentín: Torre de Crepes de chocolate

  • 450 g Choco Fundir urtzeko txokolate esneduna.
  • 30 g Choco Fundir urtzeko txokolate zuria, apaintzeko.
  • 400 g krepe.
  • 100 ml esne-gain, harrotzeko.
  • 10 mugurdi.

1. Prestatu krepeak mikrouhin-labean edo zartaginean gurinarekin, bilgarrian adierazten den bezala.

2. Urtu txokolate esnedunaren erdia baino pixka bat gehiago.

3. Jarri krepe oinarri bat, igurtzi txokolatearekin eta jarri beste krepe bat gainean.

4. Errepikatu, krepe guztiak erabili arte.

5. Esne-gainarekin urtu geratzen den txokolate esneduna, epeldu, solidotzen utzi gabe, eta dorrearen gainetik bota, nahastea oraindik jariakor dela baina loditzen hasia.

6. Amaitzeko, margotu zenbait bihotz txokolate zuri urtuarekin eta apaindu hamar mugurdirekin. Utzi hozkailuan hozten bi orduz, gutxienez.

Beste gomendio batzuk

Errezeten atalean San Valentin eguneko afari erromantikoa prestatzeko inspirazioa aurkitu dezakezu.

Aurkitu partekatzeko une gozoen beste ideia batzuk, hala nola trufak eta txokolatezko bizkotxoa.

Eta zer iruditzen zaizu horren egun berezian krispeta batzuk partekatzea?