Etxeko udaberri-bilkari gozo-gozoak prestatzen irakatsiko dizugu.

Prestatu udaberri-bilkari kurruskari eta zaporetsuak

2024ko urtarrilaren 23a

Primerako Udaberri-bilkariak prestatzea uste duzun baino errazagoa da. Txinan jatorria duen eta mundu osoan ezagun-ezaguna den errezeta tradizional honek ezin hobeto konbinatzen ditu testura kurruskariak eta betegarri zaporetsuak, edonori bere mahaian zerbitzatzea gustatzeko modukoa.

Gaur egun, jatetxe txinatarren eta asiarren menu guztietan daude, eta eramateko janarietatik gehien eskatzen diren aukeretako bat dira. Gainera, ohikoak izaten dira festetan eta bileretan; hain dira moldakor eta jaten errazak, non gonbidatu izar bihurtu baitira.

Agian, orain arte, etxera eramateko eskatu dituzu, edo janari prestatu gisa kontsumitu dituzu, baina ausartzen zara etxean bertan prestatzen? Anima zaitez, izugarri gustatuko zaizkizu eta!

Udaberri-bilkarien errezeta prestatzeko pausoz pausokoa

4 lagunentzako osagaiak

  • 1 baratxuri-atal.
  • 4 g jengibre.
  • 100 g aza.
  • 1 azenario.
  • 1 tipula gozo.
  • Gatza.
  • Piperbeltz beltza.
  • Ekilore-olioa.
  • 50 g edamame.
  • 8 xafla filo ore.
  • Saltsa gazi-gozoa.

Pausoz pauso

1.- Txikitu fin-fin baratxuria eta perrexila.

Paso 1 Rollitos primavera: Picar muy fino el ajo y el jengibre.

2.- Txikitu juliana finean barazki guztiak (aza, azenarioa eta tipula), eta gatzpipertu.

Paso 2 Rollitos primavera: cortar todas las verduras en juliana muy fina

Paso 2B Rollitos primavera: Cortar cebolla en juliana muy fina

Paso 2C Rollitos primavera: cortar la cebolla muy fina

3.- Salteatu arinki su bizian, pittin bat ekilore-oliorekin.

Paso 3 Rollitos primavera: Saltear ligeramente con un poco de aceite de girasol a fuego intenso

4.- Egosi edamamea, fabrikatzailearen jarraibideak betez; zuritu; moztu aleak erditik, eta gaineratu barazkiei.

Paso 4 Rollitos primavera: Poner a cocer el edamame

Paso 4B Rollitos primavera: cortar los granos de edamame por la mitad e incorporar a las verduras

5.- Kozinatu barazkiak 3-5 minutuz, barazkiak oso kurruskari gustatzen zaizkizun edo ez hain kurruskari. Gorde geroko paper xurgatzaile baten gainean, likidoa gal dezaten.

Paso 5 Rollitos primavera: Reservar en papel absorbente para que pierdan líquido

6.- Prestatu filo orearen xaflak; jarri betegarria; tolestu ertzak betegarriarekin gutun-azal baten modukoa sortuz, eta biribilkatu bilkari bat osatuz. Zigilatu uretan bustitako pintzel batekin.

Paso 6 Rollitos primavera: Preparar las láminas de pasta filo

Paso 6B Rollitos primavera: enrollar formando un rollito

7.- Frijitu bilkariak ekilore-olio ugaritan. Atera kolorea hartzen dutenean, eta utzi paper xurgatzailearen gainean.

Paso 7 Rollitos primavera: Freír los rollitos en abundante aceite de girasol

Paso 7 Rollitos primavera: sacar cuando tomen color y dejar reposar en papel absorbente.

8.- Zerbitzatu Thailandiako pipermin saltsarekin.

Paso 8 Rollitos primavera: Servir con salsa thai sweet chilli.

Beste gomendio batzuk

Zure afari orekatuetarako errezeta arinenak proposatzen dizkizugu.

Ezagutzen al dituzu Mercadonan ditugun 5 tipula-motak eta sukaldaritzan zertarako erabiltzen diren gehien?

Freska zaitez limoi-zaporeko Radler Steinburg garagardo batekin.