Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.
Mercadonako saldarekin eginiko haragi- eta barazki-paellaren errezeta
2018ko abuztuaren 02a
Familiarekin edo lagunekin biltzea oilasko- eta untxi-paella bat jateko berezia da beti, baina osagaiak egoki nahastu behar dira, bikain gera dadin.
Pausoz pauso azalduko dizugu haragi-paella goxo bat nola prestatu oilasko eta untxiarekin. Gomendatuko dizkizugun barazki denak aprobetxatuko ditugu, bai eta, batez ere, Mercadonako haragi-paellarako salda frijitukia ere. Denok mahaira!
Jarraitu hemen paellarako saldarekin eginiko haragi- eta barazki-paellaren errezeta:
4 pertsonarako osagaiak:
Oilasko erdia zatituta
Untxi erdia zatituta
1 brik haragi-paellarako salda frijitukia
Ale biribileko 400 g arroz
300 g leka
150 g limako babarrun izoztua
1 edo 2 alkatxofa
Oliba-olioa
Gatza
Pausoz pauso:
Jarraitu pausoz pauso errezeta zaporetsu hori, Mercadonako paellarako saldarekin haragi- eta barazki-paella bat prestatzen ikasteko.
1. Bota olioa paella-ontzian.
2. Gorritu zatitutako oilaskoa eta untxia bost eta hamar minutu artean.
3. Gehitu lekak.
4. Arin frijitu dena elkarrekin 15-20 minutuz su ertainean eta gehitu gatza.
5. Isuri haragi-paellarako salda frijitukia eta handitu suaren indarra.
6. Itxaron irakin arte.
7. Gehitu 400 g arroz (100 g pertsona bakoitzeko).
8. Gehitu alkatxofak laurdenetan zatituta.
9. Bai eta limako babarruna ere.
10. Eragin denari eta nahastu, osagaiak paella-ontzian sakabanatu daitezen.
11. Mantendu irakite-puntua bizi 10 minutuz gutxi gorabehera eta beste 5 minutuz su ertainean. Ez gehiago eragin.
12. Utzi jalkitzen minutu batzuez eta zerbitzatu plateretan edo jan paella-ontzitik.
Mahaikideei Mercadonako paellarako saldarekin eginiko haragi-paellaren errezeta hori zerbitzatzen diezunean, haien guztien platerik gustukoena bihurtuko da.
Beste gomendio batzuk
Paella prestatu bitartean, zure gonbidatuekin batera jan ditzakezu udako aperitiboak: askotariko snackak, fruitu lehorrak eta partekatzeko beste elikagai batzuk.
Paella zaporetsua amaitzean, postre fresko eta arina hartu nahiko duzue, adibidez, Mercadonako izozki berriak: Mini Nocciola eta Kakao-gailetadun Esne-gainezko Kono Ertaina.
Elkarretaratzeak, topaketak, bazkariak eta afariak egiteko garaia dira Gabonak; une ahaztezinak igarotzen ditugu senideekin eta lagunekin. Hori dela eta, haiek ahalik eta ondoen zaintzea komeni da, batez ere anfitrioiak bagara.
Badaezpada, jai hauetan bazkaltzen edo afaltzen gonbidatuak badituzu ere, Mercadonan errezeta-sorta zaindu bat prestatu dugu, maite dituzunak harrituta utz ditzazun.
Bonboiak, turroiak, trufak, mantekadoak, polboroiak... Gozo-aukera oparoa izaten dugun Gabonetan! Urtez urte betetzen dugu tradizioa.
Prestatu jaiak garaiz, eta aukeratu zure gozo gogokoenak Gabonetako otorduak iristean prest edukitzeko. Aukera zabala dugu zure gonbidatuei gehien gustatzen zaiena eskaintzeko.
Udazkenean sartu ahala, gero eta gehiago gustatzen zaizkigu koilaraz jateko plater beroak, tenperatura-jaitsiera arindu eta negurako prestatzen baikaituzte.
Minestrone zoparen errezeta aparta aurkezten dizugu, nagusi barazkiekin egina. Zopa tradizionala da, zapore eta testura-konbinazio ugarikoa, etxean bertan presta daitekeena. Oso erraza da.
Ikusi bideoan, pausoz pauso, minestrone zopa prestatzeko errezeta