COOKIEEN OHARRA

Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.

Atera etekin guztia zure sukaldeari, bakailaoa Errioxako erara prestatzeko proposatzen dizugun errezeta honekin.

Bakailaoa Errioxako erara

2018ko martxoaren 28a

Bakailao gazituari probetxua ateratzeko modu ezin hobea da Errioxako erara prestatzea, bakailao-errezeta tradizional honekin. Osagaiak xumeak ea ohikoak direnez eta emaitzak zapore bikaina duenez, mahaikide guztiei gustatuko zaie, eta erraz-erraz egiten da, gainera.

Ikusi bideoan, pausoz pauso, bakailaoa Errioxako erara prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • 4 bakailao-solomo gezatu.
  • 2 tipula handi.
  • 3 baratxuri-ale.
  • 1 ogi-xerra txigortu.
  • 2 koilarakada tomate frijitu.
  • 5 txorizo-piper.
  • 425 ml ur
  • Frijituetarako irina.
  • Gatza.
  • Oliba-olioa.

Pausoz pauso:

Errezetei urratsez urrats jarraitzea gustatzen bazaizu, hemen duzu, xehe, nola egiten den bakailaoa Errioxako erara:

1. Jarri txorizo-piperrak uretan, gutxi gorabehera ordubetez.

Paso 1 Imagen Receta bacalao a la riojana

2. Tipula ebaki juliana erara, eta baratxuria xerra mehetan.

Paso 2 Imagen Receta bacalao a la riojana

3. Kendu ura piperrei; atera mami guztia, eta gorde.

Paso 3 Imagen Receta bacalao a la riojana

4. Jarri oliba-olioa kazola batean, su ertainean, eta sueztitu tipula ebakiak. Gardentzen direnean, bota baratxuria.

Paso 4 Imagen Receta bacalao a la riojana

5. Erantsi piperren mamia.

Paso 5 Imagen Receta bacalao a la riojana

6. Bota ogia, papurtua. Gehitu tomate frijituaren bi koilarakadak. Nahasi pixka bat, eta ur eta gatz pixka bat bota. Utzi saltsa egosten, su motelean, 20 bat minutuz.

Paso 6 Imagen Receta bacalao a la riojana

7. Bitartean, ondo garbitu eta lehortu bakailaoa.

Paso 7 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 7-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

8. Irineztatu bakailao-solomoak. Ondoren, zartagin batean, oliba-olio pixka batekin, markatu bakailao-zatiak minutu batez alde bakoitzetik.

Paso 8 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 8-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

9. Pasatu saltsa puregailutik, atzera kazolara.

Paso 9 Imagen Receta bacalao a la riojana

10. Jarri bakailao-solomoak kazolan eta utzi egosten, 10-15 minutuz, arrain-zatien lodieraren arabera. Kontuz ibili: puntu-puntuan utzi, gehiegi egosi gabe.

Paso 10 Imagen Receta bacalao a la riojana

11. Behar badu, bota gatza, eta bero-bero atera mahaira. Nahi izanez gero, apaindu piper erre batzuekin eta tipulin-adartxo batekin. Bero-bero atera mahaira!

Paso 11 Imagen Receta bacalao a la riojana

Nola gezatu bakailaoa

Bakailaoa Errioxako erara prestatzen hasi aurretik, gezatu egin behar da Mercadonan zuretzat dugun bakailao gazitua.

Ikasi nola gezatzen den bakailaoa urrats erraz hauekin:

1. Zatitu pieza, prestatu behar diren anoen arabera.

2. Pasatu ur hotzetan, azaleko gatza kentzeko.

3. Jarri ontzi batean, azala gorantz begira duela. Jarri ura: arraina halako hiru.

4. Utzi ontzia hozkailuan, gutxienez 48 orduz; bitarte horretan, sei bat bider aldatu ura.

5. Prestatu baino lau bat ordu lehenago atera uretatik, harik eta harroena egon dadin. Behar bada, lehortu zapi garbi batekin.

Beste Zenbait Iradokizun

Beste gomendio batzuk daude Mercadonaren arraina buruzko argitalpenean; motei, prezioari eta freskotasunari buruzko azalpenak ematen ditugu.