COOKIEEN OHARRA

Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.

Untxia txokolatearekin eta mahatsarekin nola prestatu erakutsiko dizugu: errezeta gozoa eta originala, zinez.

Errezeta: untxia txokolatearekin eta mahatsarekin

2018ko irailaren 20a

Nahi al duzu errezeta guztiz original bat prestatu? Mercadonako harategian aurkituko duzun untxi-haragia kozinatzeko era oso zaporetsu bat aurkeztera gatozkizu.

Zaporeak konbinatzea gustatzen bazaizu, haragiei ere ondo doakie txokolatea, batez ere untxiari eta gatza daramaten beste jaki batzuei. Mahatsak, berriz, ukitu oso berezia ematen dio gisatuari.

Irakurri errezeta gozo honen urrats guztiak, eta busti ogia saltsan beldurrik gabe!

Jarraitu "untxia txokolatearekin eta mahatsarekin" errezeta prestatzeko bideoko pausoei:

Lau lagunentzako osagaiak:

  • 1 untxi (gibela ere barne dela)
  • Mahats zuria
  • 3 baratxuri-ale
  • Oliba-olio birjina estra
  • 10-15 g txokolate beltz, kakaoa % 85 duena
  • 1 kanela-zotz
  • 12-15 almendra
  • ½ baso ardo beltz
  • Gatza
  • Piperbeltz beltza
  • Ezkaia
  • Perrexil xehatua
  • Erramua

Hornigaiak:

  • Tipula
  • Zekale- eta espelta-ogi biribila
  • Perretxiko xerratuen salteatua

Pausoz pauso:

1. Bota motrailura almendra zurituak, txokolate beltzezko ontza bat eta untxiaren gibela (frijitua), eta birrindu dena, trinkotu arte.

Paso 12 Conejo chocolate uva

Paso 13 Conejo chocolate uva

Paso 14 Conejo chocolate uva

Paso 15 Conejo chocolate uva

2. Frijitu untxia zartagin sakon batean, olio pixka batekin.

Paso 1 Conejo chocolate uva

3. Bota gazta eta piperra.

Paso 2 Conejo chocolate uva

4. Gorritu, su ertainean.

Paso 3 Conejo chocolate uva

5. Gehitu baratxuriak, zurituak eta zatituak; utzi sutan bi minutuz.

Paso 4 Conejo chocolate uva

6. Bota ardo beltza (basoerdi bat).

Paso 5 Conejo chocolate uva

7. Utzi urritzen, harik eta alkohola lurrundu arte.

Paso 6 Conejo chocolate uva

8. Bota erramu-hosto bat, ezkai pixka bat, kanela-zotza eta perrexil xehatua

Paso 7 Conejo chocolate uva

Paso 8 Conejo chocolate uva

Paso 9 Conejo chocolate uva

9. Urez estali eta su ertainean egosi 25 bat minutuz.

Paso 10 Conejo chocolate uva

Paso 11 Conejo chocolate uva

10. Gehitu almendra, txokolate beltz eta untxi-gibelezko nahastura, eta utzi su ertainean egosten bost bat minutuz.

Paso 16 Conejo chocolate uva

11. Gehitu mahats-aleak eta egosi beste bost minutuz.

Paso 17 Conejo chocolate uva

12. Platera aurkezteko, ipini perretxiko salteatu batzuk, tipula plantxan egina eta ogi frijitua.

Paso 18 Conejo chocolate uva

Mercadonak bat egin du untxi-haragiaren kontsumoa sustatzeko kanpainarekin. Ekimen hori Untxi Sektorea Sustatzeko Lanbide arteko Erakundeak (INTERCUN) sustatu du, zeinaren helburua baita elikagai horren berri ematea. Untxi-haragiak erabilera asko du, eta Mercadonaren harategian eros daiteke.

Beste gomendio batzuk

Ezagutzen al duzu Mercadonako harategi berria? Akabera-gune bat du, bezeroek haragia nola ebakitzea nahi duten eska dezaten, kostu gehigarririk gabe.

Nahiago duzula arrain-errezeta bat? Proba ezazu arrain- eta itsaski-parrilada bikain hau.