Plan bikaina izan ohi da parrila baten inguruan elkartzea, senide edo lagunekin eguraldi onaz gozatzen. Presta ezazu txerri-azpizun parrilada bikain bat; Mercadonako harategian bertan aurkituko duzu produktua. Jarraibide hauek erakutsiko dizute nola prestatu errezeta bikain hori.
Beratu azpizuna, prestatu txingarretan patata, barazki eta artoarekin batera, eta tximitxurri saltsarekin. Izugarri gozoa!
Ikusi bideoan "txerri-azpizuna, barkakoan egina" errezeta:
Lau lagunentzako osagaiak:
- 1 txerri-azpizun
- Oliba-olioa, zapore suabekoa
- Ezkaia
- Albaka
- 1 limoi
- Ezti- eta ziape-saltsa
- Gatz larria
- Piperbeltz beltza
- 1 kalabazin
- 2 artaburu egosi
- 4 patata
- Tximitxurri saltsa
- Aluminiozko papera
- Egur-ikatza
Pausoz pauso:
Hona hemen barbakoan txerri-azpizuna behar bezala prestatzeko eman beharreko pauso guztiak. Jarraitu arretaz, eta bikaina aterako zaizu!
1. Prestatu azpizuna beratzekoa: nahastu olioa, ezkaia, albaka, limoi-erdi baten zukua eta piperbeltza. Eragin.
2. Olio horretan utzi azpizuna beratzen 12 orduz
3. Jarri azpizunaren beste erdia ezti- eta ziape-saltsatan beratzen, 12 orduz.
4. Piztu ikatza.
5. Ebaki xerratan kalabazina eta artaburuak.
6. Bildu patatak aluminiozko paperez.
7. Prestatu patatak txingarretan.
8. Bota gatza eta piperra bi azpizun-erdiei, kalabazinari eta artaburuei, parrilan bertan.
9. Tximitxurri saltsa lagungarri duela zerbitzatu.
Beste gomendio batzuk
Barbakoa martxan den bitartean, zer iruditzen zaizue udako aperitibo batzuk hartzea? Otordua amaitzeko, frutak eta izozkiak ere hor dituzu. Gozatu!
Udako bazkari eta afarietarako errezeta bila bazabiltza, hona hemen oso ondo etorriko zaizkizun batzuk.