Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.
Nahi al duzu errezeta guztiz original bat prestatu? Mercadonako harategian aurkituko duzun untxi-haragia kozinatzeko era oso zaporetsu bat aurkeztera gatozkizu.
Zaporeak konbinatzea gustatzen bazaizu, haragiei ere ondo doakie txokolatea, batez ere untxiari eta gatza daramaten beste jaki batzuei. Mahatsak, berriz, ukitu oso berezia ematen dio gisatuari.
Irakurri errezeta gozo honen urrats guztiak, eta busti ogia saltsan beldurrik gabe!
Jarraitu "untxia txokolatearekin eta mahatsarekin" errezeta prestatzeko bideoko pausoei:
Lau lagunentzako osagaiak:
1 untxi (gibela ere barne dela)
Mahats zuria
3 baratxuri-ale
Oliba-olio birjina estra
10-15 g txokolate beltz, kakaoa % 85 duena
1 kanela-zotz
12-15 almendra
½ baso ardo beltz
Gatza
Piperbeltz beltza
Ezkaia
Perrexil xehatua
Erramua
Hornigaiak:
Tipula
Zekale- eta espelta-ogi biribila
Perretxiko xerratuen salteatua
Pausoz pauso:
1. Bota motrailura almendra zurituak, txokolate beltzezko ontza bat eta untxiaren gibela (frijitua), eta birrindu dena, trinkotu arte.
2. Frijitu untxia zartagin sakon batean, olio pixka batekin.
3. Bota gazta eta piperra.
4. Gorritu, su ertainean.
5. Gehitu baratxuriak, zurituak eta zatituak; utzi sutan bi minutuz.
6. Bota ardo beltza (basoerdi bat).
7. Utzi urritzen, harik eta alkohola lurrundu arte.
8. Bota erramu-hosto bat, ezkai pixka bat, kanela-zotza eta perrexil xehatua
9. Urez estali eta su ertainean egosi 25 bat minutuz.
10. Gehitu almendra, txokolate beltz eta untxi-gibelezko nahastura, eta utzi su ertainean egosten bost bat minutuz.
11. Gehitu mahats-aleak eta egosi beste bost minutuz.
12. Platera aurkezteko, ipini perretxiko salteatu batzuk, tipula plantxan egina eta ogi frijitua.
Mercadonak bat egin du untxi-haragiaren kontsumoa sustatzeko kanpainarekin. Ekimen hori Untxi Sektorea Sustatzeko Lanbide arteko Erakundeak (INTERCUN) sustatu du, zeinaren helburua baita elikagai horren berri ematea. Untxi-haragiak erabilera asko du, eta Mercadonaren harategian eros daiteke.
Beste gomendio batzuk
Ezagutzen al duzu Mercadonako harategi berria? Akabera-gune bat du, bezeroek haragia nola ebakitzea nahi duten eska dezaten, kostu gehigarririk gabe.
Gabonetako bazkari edo afari bati hasiera emateko modurik onena aperitibo-sorta on bat ateratzea da, gosea egiteko, gainerako gonbidatuekin hitz egiten hasteko eta plater nagusietarako prestatzeko. Askotan, bilera bat arrakastatsua izatea lortzen da aperitibo goxo batzuetatik abiatzen garelako.
Mercadonan asko gustatzen zaigu gure ohitura hori, eta urteko garai honetan asko zaintzen dugu, Gabonetako aperitibo-aukera zabala eskainiz.
Elkarretaratzeak, topaketak, bazkariak eta afariak egiteko garaia dira Gabonak; une ahaztezinak igarotzen ditugu senideekin eta lagunekin. Hori dela eta, haiek ahalik eta ondoen zaintzea komeni da, batez ere anfitrioiak bagara.
Badaezpada, jai hauetan bazkaltzen edo afaltzen gonbidatuak badituzu ere, Mercadonan errezeta-sorta zaindu bat prestatu dugu, maite dituzunak harrituta utz ditzazun.
Bonboiak, turroiak, trufak, mantekadoak, polboroiak... Gozo-aukera oparoa izaten dugun Gabonetan! Urtez urte betetzen dugu tradizioa.
Prestatu jaiak garaiz, eta aukeratu zure gozo gogokoenak Gabonetako otorduak iristean prest edukitzeko. Aukera zabala dugu zure gonbidatuei gehien gustatzen zaiena eskaintzeko.