Surimi-makilatxoen entsalada aukera egoki-egokia duzu udako bazkari edo afarietarako. Ikusi gure errezeta, pausoz pauso.

Errezeta: surimi-makilatxoen entsalada

2018ko abuztuaren 10a

Udan, entsalada fresko-freskoa da gusturen jaten dugun plateretako bat. Prestatu surimi-makilatxoen entsalada hau udako edozein bazkari edo afariren osagarri gisa, eta harrituta utziko dituzu etxekoak zein lagunak.

Erantsi otarrainxkak, palmondo-bihotzak, errukula, ahuakatea, ozpinetako luzokerrak, oliba-xerrak, kaparrak, arto gozoa, tipulina eta jerez-ozpinaz egindako maionesa.

Mercadonan dituzu prestatzeko behar dituzun osagai guztiak. Mokadu goxo bat, partekatzeko egoki-egokia!

Jarraitu surimi-makilatxoen entsalada prestatzeko bideoko pausoei

Lau lagunentzako osagaiak:

  • 1 pakete surimi-makilatxo
  • Otarrainxka zurituak eta izoztuak
  • 1 poltsa errukula
  • 1 poto xerratutako oliba
  • 1 poto antxoa-zaporeko ozpinetako luzoker
  • 1 poto kaparra
  • 1 poto palmondo-bihotz berezko eran, osorik
  • 1 poto arto gozo
  • 1 ahuakate fresko
  • 1 poto maionesa
  • Jerez-ozpina
  • 1 pakete tipulin
  • Piko gaziak

Pausoz pauso:

Entsalada fresko eta erraz hau prestatzeko pauso guztiak azalduko dizkizugu orain. On egin!

1. Zatitu surimi-makilatxoak, palmondo-bihotzak, ozpinetako luzokerrak eta tipulina.

Trocear los palitos de surimi para la ensalada

Trocear los palmitos para la ensalada

Trocear los pepinillos para la ensalada

Trocear el cebollino para la ensalada

2. Zatitu ahuakatea xerratan.

Cortar en rodajas el aguacate para la ensalada.

3. Salteatu otarrainxkak zartagin batean, olio pixka batekin. Gorde.

Saltear los langostinos en una sartén con poco aceite y reservar.

4. Jarri katilu batean maionesa eta jerez-ozpina. Nahastu ondo eta gorde

Añadir en un bol mayonesa y vinagre de Jerez, mezclar bien y reservar.

5. Jarri gopor handi batean errukula, surimia, luzokerrak, kaparrak, oliba-xerrak, arto gozoa eta palmondo-bihotzak.

Colocar en un bol grande la rúcula.

Colocar en un bol el surimi, los pepinillos, las alcaparras, las aceitunas en rodajas, el maíz dulce y los palmitos.

Colocar en un bol grande los pepinillos.

Colocar en un bol grande las aceitunas y las alcaparras.

Colocar en un bol grande el maíz dulce.

6. Nahastu ondo osagai guztiak.

Mezclar bien todos los ingredientes de la ensalada

7. Erantsi otarrainxkak.

Añadir los langostinos a la ensalada.

8. Erantsi ahuakatea.

Añadir el aguacate troceado para la ensalada.

9. Bota gainetik jerez-ozpindun maionesa.

Rociar la ensalada con la salsa de mayonesa con vinagre.

10. Bota gainera tipulina; behar izanez gero, erantsi oliba-olio pixka bat.

Espolvorear la ensalada con el cebollino; añadir unas gotas de aceite de oliva si fuera necesario.

11. Eta dekoratu piko gaziekin.

Decorar la ensalada con los picos saladitos

Beste gomendio batzuk

Udarako beste errezeta fresko batzuen bila bazabiltza, hemen dituzu batzuk, bero egiten duenerako egoki-egokiak:

Eta postre exotiko batekin bukatu nahi baduzu bazkaria, probatu itzazu gure izozki-motxiak. Mangoa eta kokoa ditugu aukeran.