COOKIEEN OHARRA

Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.

Hona uda honetarako gure proposamena: prestatu arrain- eta itsaski-parrilada eder bat, familiarekin eta lagunekin dastatzeko.

Errezeta: arrain- eta itsaski-parrilada

2018ko abuztuaren 08a

Uda-garaia da arrain- eta itsaski-parrilada bat prestatzeko garai egokiena, plater zaporetsua eta arina baita. Prestatu txingarretan urraburu bat eta sardina batzuk, eta gehitu lurrunetan egositako ganboiak, otarrainxkak eta muskuiluak. Mercadonaren arrandegian aurkituko dituzu osagai horiek guztiak.

Plateraren osagarri, ipini zenbait barazki erre (kalabazina, tomatea eta zainzuri berdeak); zaporeak areagotzeko, berriz, bota almendra xehatua eta/edo olio-, limoi- eta perrexil-emultsio bat.

Tentagarria, ezta?

Ikusi arrain- eta itsaski-parriladaren errezetaren bideoa:

Lau lagunentzako osagaiak:

  • Muskuilu-sorta bat
  • 4 ganboi
  • 4 otarrainxka
  • 1 urraburu fresko, erditik irekia
  • 8 sardina fresko
  • 1 pakete zainzuri berde
  • 2 tomate
  • 1 kalabazin
  • 1 limoi
  • Perrexil freskoa
  • 1 baratxuri-atal
  • Almendra frijituak
  • Piperrauts gozoa
  • Oliba-olio birjina estra
  • Gatz larria

Pausoz pauso:

Hona hemen arrain- eta itsaski-parriladaren gure errezeta prestatzeko aholkuak, pauoz pauso azalduak. On egin!

1. Piztu txingarra.

Encender las brasas.

2. Suak indarra hartu bitartean, prestatu osagarritarako bi saltsa hauek: xehatu motrailuan almendrak, perrexila, baratxuri-atal bat eta piperrauts gozoa, eta bota olio-zurrusta bat. Gorde.

Para la salsa de acompañamiento poner almendra para picar en el mortero

Añadir perejil al mortero para elaborar la salsa

Añadir pimentón dulce en el mortero para la salsa

Añadir aceite al mortero para la salsa

Picar todos los ingredientes

Picar hasta mezclar todos los ingredientes.

3. Prestatu limoi- eta perrexil-olioa: ipini ontzi batean limoi-erdi baten zukua, perrexila (ondo xehatua), olio ugari eta gatz pixka bat. Birrindu osagai guztiak irabiagailuarekin. Gorde.

Preparar un aceite de limón y perejil

Poner en un recipiente el zumo de medio limón, perejil muy picado, aceite en abundancia y una pizca de sal

Emulsionar todo con la ayuda de una batidora.

Reservar la salsa

4. Prestatu barazkiak: erdibitu tomateak, ebaki xerratan kalabazina eta kendu zainzuri berdeei soberakina.

Cortar en rodajas los tomates

Cortar en rodajas el calabacín

Cortar en trozos los espárragos trigueros

5. Txingarra prest dagoenean, erre barazkiak, limoi-erdi batekin batera. Erretiratu barazkiak, eta leku bero batean gorde.

 Asar las verduras junto a medio limón. Retirarlas y reservar en un lugar caliente

6. Prestatu, txingarretan, ganboiak eta otarrainxkak.

Cocinar a la brasa los gambones y los langostinos.

7. Prestatu, txingarretan, muskuiluak (ahal dela, kanpai batez estalita), harik eta irekitzen diren arte.

 Cocinar a la brasa los mejillones (se tapan con una campana si es posible), hasta que se abran.

8. Bota gatza sardinei, eta txingarretan erre.

Salar las sardinas y asarlas a la brasa.

9. Erre urraburua, erditik irekita dela.

Asar la dorada abierta por la mitad.

10. Jarri platerean, eta ontzi banatan ipini saltsak: almendra xehatuarena, eta limoi eta perrexildun olioarena.

Emplatar, colocando en dos recipientes la picada de almendra y el aceite con limón y perejil.

Aurtengo udan arrain- eta itsaski-parrilada eder bat prestatzea erraza, ezta? Ikusi, pausoz pauso, nola prestatzen den gure errezeta, eta dastatu familiarekin eta lagunekin.

Beste gomendio batzuk

Otorduari ekin aurretik, primeran sartzen dira udako aperitibo batzuk. Partekatzeko egoki-egokiak.

Parriladaren ondoren, berriz, seguru gustura jaten dituzuela Mercadonako izozkiak. Zapore-konbinazio apartekoak dira, beroari aurre egiteko eta otordu bikain hori amaitzeko.