Inoiz probatu duzu baratze-marrubien gazpatxoa? Eguraldi onarekin, jaki freskagarrien gogoa etortzen zaigu. Gazpatxoa ezin egokiagoa da bero egiten duenerako, eta, gainera, gure gastronomiako plater adierazgarrienetako bat da.
Gazpatxo-errezeta goxo bat aurkezten dizugu, baratze-marrubi, tomate, piper gorri, oliba-olio eta albakarekin egina, eta gazta parmesanoaren ukitu bat duena.
Hain zuzen ere, marrubiak gazpatxoan jatea garaiko fruta gustagarrienetako bat kontsumitzeko modurik originalena da. Hotz-hotza zerbitzatu!
Ikusi bideoan, pausoz pauso, baratze-marrubien gazpatxoa prestatzeko errezeta
4 lagunentzako osagaiak:
- 400 g baratze-marrubi
- 3 tomate udarekara
- 1 piper gorri
- 3 koilarakada oliba-olio estra
- 1 koilarakada Modenako ozpin baltsamiko
- Albaka
- Piperbeltz beltza
- Gatza
- Grana Padano gazta
- Ura
Pausoz pauso:
Errezeta goxo hau egiteko prozesuari pausoz pauso jarraitu nahi badiozu, hemen dituzu xehetasun guztiak.
1. Zatitu baratze-marrubiak kubotan eta zati txikitan.
2. Zatitu piperra zerrendatan eta zati txikitan
3. Zuritu eta zatitu tomateak.
4. Jarri baratze-marrubiak, tomateak, piperra, ura, gatza eta piperbeltz beltza birringailuan.
5. Gehitu hiru koilarakada olio eta koilarakada bat Modenako ozpin.
6. Birrindu.
7. Zerbitzatu bol batean, gehitu baratze-marrubien eta piperren kubotxo batzuk, eta apaindu albakarekin eta Grana Padano gazta-xerra fin batzuekin.
Beste gomendio batzuk
Baratze-marrubiak postrerako nahiago badituzu, probatu beste errezeta hau: baratze-marrubi salteatuak banilla-izozkiarekin.
Eta frutarekin prestatutako gazpatxoa atsegin baduzu, ikaragarri gustatuko zaizu sandia-gazpatxoa, limoi- eta jengibre-kubotxoekin.