Gerezi-garaian gaude, eta oso fruitu erakargarria eta freskagarria da beroa egiten duen hilabeteetarako. Gereziez gozatzeko modu bat proposatzen dizugu gerezi-chutneya prestatzeko errezeta gozo honekin. Jatorriz Indiakoa da, eta Ingalaterran oso ezaguna.
Ozpinetan egositako fruta eta barazkiekin egiten den konfitura moduko bat da. Ikasi pausoz pauso prestatzen, eta eman ukitu original bat zure gosari eta askariei.
Ikusi bideoan, pausoz pauso, gerezi-chutneya prestatzeko errezeta
4 lagunentzako osagaiak:
- 900 g gerezi fresko
- 3 tipula ertain
- 1 kanela-zotz
- 10 g jengibre fresko birrindu
- 20 g piperbeltz (askotarikoak)
- 1 koilarakada gatz
- 6 koilarakada sagar-ozpin
- 8 koilarakada panela
Aurkezpen-proposamena:
- Zuntz- eta sesamo-ogiaren xerra bat
- Behi-gazta freskoa
- Ahuntz-gazta erruloa
- Camembert gazta
- Urdaiazpiko egosi naturala
Pausoz pauso:
Errezeta bikain hau prestatzen ikasteko, hemen dituzu prestaketa-prozesuaren xehetasun guztiak.
1. Kendu hezurra gereziei.
2. Moztu tipulak juliana eran.
3. Birrindu jengibrea.
4. Jarri lapiko batean hezurrik gabeko gereziak, tipula, jengibrea eta kanela.
5. Bota gazta eta piperra.
6. Eta gehitu ozpina eta panela.
7. Egosi su ertainean, estalita, 35 minutuz.
8. Sua eztitu, agortu arte.
9. Platerean jarri, zuntz- eta sesamo-ogiarekin eta urdaiazpiko egosiarekin edo gaztarekin.
Beste gomendio batzuk
Gereziak atsegin badituzu, gerezi-tarta bat egiteko errezeta klasiko hau proposatzen dizugu.
Errezeta freskagarrien bila zabiltza? Ikasi hauek prestatzen: Sandia-gazpatxoa, limoi- eta jengibre-kubotxoekin eta Meloi-gazpatxoa, limoi- eta mendafin-kubotxoekin.