Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.
Gerezi-garaian gaude, eta oso fruitu erakargarria eta freskagarria da beroa egiten duen hilabeteetarako. Gereziez gozatzeko modu bat proposatzen dizugu gerezi-chutneya prestatzeko errezeta gozo honekin. Jatorriz Indiakoa da, eta Ingalaterran oso ezaguna.
Ozpinetan egositako fruta eta barazkiekin egiten den konfitura moduko bat da. Ikasi pausoz pauso prestatzen, eta eman ukitu original bat zure gosari eta askariei.
Ikusi bideoan, pausoz pauso, gerezi-chutneya prestatzeko errezeta
4 lagunentzako osagaiak:
900 g gerezi fresko
3 tipula ertain
1 kanela-zotz
10 g jengibre fresko birrindu
20 g piperbeltz (askotarikoak)
1 koilarakada gatz
6 koilarakada sagar-ozpin
8 koilarakada panela
Aurkezpen-proposamena:
Zuntz- eta sesamo-ogiaren xerra bat
Behi-gazta freskoa
Ahuntz-gazta erruloa
Camembert gazta
Urdaiazpiko egosi naturala
Pausoz pauso:
Errezeta bikain hau prestatzen ikasteko, hemen dituzu prestaketa-prozesuaren xehetasun guztiak.
1. Kendu hezurra gereziei.
2. Moztu tipulak juliana eran.
3. Birrindu jengibrea.
4.Jarri lapiko batean hezurrik gabeko gereziak, tipula, jengibrea eta kanela.
5. Bota gazta eta piperra.
6. Eta gehitu ozpina eta panela.
7. Egosi su ertainean, estalita, 35 minutuz.
8. Sua eztitu, agortu arte.
9. Platerean jarri, zuntz- eta sesamo-ogiarekin eta urdaiazpiko egosiarekin edo gaztarekin.
Beste gomendio batzuk
Gereziak atsegin badituzu, gerezi-tarta bat egiteko errezeta klasiko hau proposatzen dizugu.
Errezeta freskagarrien bila zabiltza? Ikasi hauek prestatzen: Sandia-gazpatxoa, limoi- eta jengibre-kubotxoekin eta Meloi-gazpatxoa, limoi- eta mendafin-kubotxoekin.
Elkarretaratzeak, topaketak, bazkariak eta afariak egiteko garaia dira Gabonak; une ahaztezinak igarotzen ditugu senideekin eta lagunekin. Hori dela eta, haiek ahalik eta ondoen zaintzea komeni da, batez ere anfitrioiak bagara.
Badaezpada, jai hauetan bazkaltzen edo afaltzen gonbidatuak badituzu ere, Mercadonan errezeta-sorta zaindu bat prestatu dugu, maite dituzunak harrituta utz ditzazun.
Udazkenean sartu ahala, gero eta gehiago gustatzen zaizkigu koilaraz jateko plater beroak, tenperatura-jaitsiera arindu eta negurako prestatzen baikaituzte.
Minestrone zoparen errezeta aparta aurkezten dizugu, nagusi barazkiekin egina. Zopa tradizionala da, zapore eta testura-konbinazio ugarikoa, etxean bertan presta daitekeena. Oso erraza da.
Ikusi bideoan, pausoz pauso, minestrone zopa prestatzeko errezeta
Askari beldurgarri bat prestatzen ikasi nahi duzu? Halloweeneko galleta hauekin harrituta utziko dituzu senideak eta lagunak, bai helduak, bai etxeko txikiak.
Anima zaitez, eta egin mamu-itxura duten gaileta hauek. Erraz-erraza da, batez ere pausoz pausoko gure gida erabiliz. Ikusiko duzu: goxo-goxoak dira!
Ikusi bideoan, pausoz pauso, Halloweeneko galletak prestatzeko errezeta