El pad thai és un plat icònic de la cuina tailandesa molt popular i estès arreu del món. Saps com es prepara?
Et proposem aquest wok de noodles amb gambes, la nostra versió del pad thai.
Té un gust exquisit que captiva els paladars més exigents. T’animes a preparar-lo?
Pas a pas per preparar la nostra recepta de wok de noodles amb gambes
Ingredients per a 2 persones
- 150 g de gamba pelada congelada
- Oli d'oliva
- 200 g de noodles o fideus d'arròs
- 1 pastanaga
- 3 g de gingebre fresc
- 1 ceba tendra
- 1 culleradeta de pebre de Caiena en pols
- ½ llauna d’anxoves
- 20 g de codonyat
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 got d'aigua
- 1 manat d'alls tendres
- 2 ous de pagès
- 15 g de cacauets
- Coriandre
- 1 llima
Pas a pas
1. Cuina les gambes uns segons, en una paella àmplia o tipus wok, amb oli d'oliva, i reserva el resultat en un plat a part.
2. Cou els fideus durant 1 minut en una olla amb aigua bullent.
3. Talla totes les verdures: pastanaga, gingebre i ceba tendra.
4. Salta les verdures en la mateixa paella en què has cuinat les gambes.
5. Afegeix-hi el pebre de Caiena i els fideus cuits, i mescla-ho.
6. Per preparar la salsa, afegeix en un got de batedora les anxoves, el codonyat, el vinagre de poma i l'aigua, i tritura-ho tot.
7. Afegeix la salsa a la paella amb les verdures i els fideus, i incorpora-hi alls tendres tallats a trossets.
8. Fes un buit a la paella per cuinar els ous amb una mica més d'oli i mescla’ls amb la resta d'ingredients.
9. Afegeix-hi les gambes que has cuinat prèviament, mescla-ho i serveix-ho.
10. Per acabar el plat, empolsa-hi el cacauet picat i afegeix-hi coriandre al gust i unes gotetes de llima.
Altres recomanacions
Tasta altres tipus de sabors! Et proposem aquesta recepta de daus de tonyina amb alvocat.
Si ets més de cuina senzilla, et proposem tres receptes amb tortilles de blat.