Preparar uns rotlles de primavera de primer nivell és més fàcil del que et penses. Aquesta recepta tradicional, originària de la Xina i molt coneguda arreu del món, és una combinació perfecta de textures cruixents i farciments saborosos que a tothom agrada de servir a taula.
Avui, els rotlles de primavera formen part de tots els menús dels restaurants xinesos i asiàtics, i són una de les opcions més demanades de menjar per emportar-se. A més a més, són habituals en festes i trobades, tan versàtils i fàcils de menjar que han esdevingut els convidats estrella.
Potser fins ara els havies demanat a domicili o consumit com a menjar preparat, però t'atreveixes a fer-los a casa teva? Anima’t, t’agradaran molt!
Pas a pas per preparar la nostra recepta de rotlles de primavera
Ingredients per a 4 persones
- 1 gra d'all
- 4 g de gingebre
- 100 g de col
- 1 pastanaga
- 1 ceba dolça
- Sal
- Pebre negre
- Oli de gira-sol
- 50 g d'edamame
- 8 làmines de pasta fil·lo
- Salsa agredolça
Pas a pas
1. Talla ben fins l'all i el gingebre.
2. Talla totes les verdures a la juliana ben fina (col, pastanaga i ceba) i salpebra-les.
3. Salta-les lleugerament amb una mica d'oli de gira-sol a foc viu.
4. Posa a coure l'edamame segons les instruccions del fabricant. Pela i talla els grans per la meitat, i incorpora’ls a les verdures.
5. Cuina totes les verdures entre 3 i 5 minuts, segons si t’agraden més o menys cruixents. Reserva-les en paper absorbent perquè perdin líquid.
6. Prepara les làmines de pasta fil·lo, posa-hi el farciment, doblega’n les vores creant un sobre i enrotlla-les formant un rotlle. Segella-les amb un pinzell humitejat amb aigua.
7. Fregeix els rotlles en oli de gira-sol abundant. Treu-los quan s’enrosseixin i deixa’ls reposar en paper absorbent.
8. Serveix-los amb salsa agredolça.
Altres recomanacions
Et proposem les receptes més lleugeres per a sopars equilibrats.
Coneixes els cinc tipus de cebes que tenim a Mercadona i els seus usos més freqüents a la cuina?
Refresca't amb una Radler Steinburg amb gust de llimona.