Aprèn a preparar una mussaca deliciosa. Et sorprendrà com és de fàcil la nostra recepta i el seu magnífic resultat.

Aprèn a preparar una deliciosa mussaca, l'emblema de la cuina grega

22 de gener de 2024

Fins ara no t'has atrevit a fer mussaca? Doncs ha arribat el moment. Amb aquesta recepta, descobriràs com és de fàcil i de bona.

La mussaca és un d'aquests plats que cal tastar almenys una vegada a la vida. Tradicional en diverses cultures d'Europa, sobretot de la zona dels Balcans i l’Orient Mitjà, avui ha esdevingut un estendard de la gastronomia grega.

És una mena de lasanya d'albergínia, i el seu origen es remunta a l'antiguitat. Amb el temps, aquesta sàvia combinació de carn i vegetals ha evolucionat amb la incorporació d’ingredients diferents que li han donat fama mundial.

Segueix les nostres indicacions per preparar una mussaca casolana i sorprèn-te amb el magnífic resultat. Ens acompanyes?

Pas a pas per preparar la nostra recepta de mussaca

Ingredients per a 6 persones

  • 2 patates.
  • 1 albergínia.
  • Oli.
  • Sal.
  • 2 grans d’all.
  • 2 cebes dolces.
  • 500 g de carn de vedella picada.
  • Pebre negre.
  • Nou moscada.
  • 1 pot de tomàquet triturat (800 g).
  • 800 ml de beixamel.
  • 100 g de formatge semicurat.

Pas a pas

1. Pela la patata i talla-la en làmines de no més de mig centímetre.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

2. Talla l'albergínia en rodanxes homogènies, d'un centímetre i mig aproximadament.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

3. En una paella àmplia amb un rajolí d'oli, enrosseix les patates per les dues cares a foc mitjà. No s’han de cuinar del tot, només s’han de torrar i assolir una mitja cocció. Reserva-les en paper absorbent i sala-les.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

4. A la mateixa paella, afegeix una mica més d'oli i torra les albergínies per les dues bandes. Reserva-les en paper absorbent. Aixafa-les amb la mà per retirar-ne l'excés de greix. Sala-les.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

5. Paral·lelament, talla els alls i les cebes en daus ben petits. Afegeix-los en una olla àmplia amb un rajolí d'oli. Salpebra'ls.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

6. Quan estiguin transparents, afegeix-hi la carn a foc viu. Salpebra-ho i incorpora-hi la nou moscada. Remena-ho fins que es faci la carn.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

7. De seguida, afegeix-hi el pot de tomàquet triturat i deixa-ho reduir uns 40 minuts a foc baix. Si el guisat queda sec, afegeix-hi una mica d'aigua. Rectifica-ho de sal.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

8. En una safata rectangular apta per al forn, fes una base de patates. Fes una segona capa d’albergínies. A sobre, posa el guisat de carn ben reduït i cobreix-ho amb la beixamel.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

9. Empolsa-hi el formatge semicurat ratllat i posa-ho al forn entre 30 i 40 minuts a 200 ºC.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

10. Deixa reposar la safata uns 20 minuts a temperatura ambient abans de desemmotllar la mussaca, emplatar-la i gaudir-ne.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Altres recomanacions

Si t’estimes més altres opcions sense carn, aquí tens aquesta recepta de lasanya vegana.

I per continuar explorant a la cuina, et proposem cinc receptes exquisides amb farina de blat de moro precuita.