Ús de galetes

Utilitzem "galetes" pròpies i de tercers per elaborar el lloc. Si continua navegant accepta el seu ús.

Més informació i política de galetes.

Aprèn a preparar una recepta deliciosa, rica en verdures i molt original: Lasanya Vegana.

Recepta de Lasanya Vegana

26 de març de 2019

Et presentem la nostra Recepta de Lasanya Vegana, una manera diferent i boníssima de consumir verdures que t’encantarà. És ideal per als dinars i sopars de primavera.

Aquest apetitós plat combina capes d'albergínia, xampinyons, carxofes i tomàquet amb una beixamel a base de farina integral, beguda d'ametlles, bolets i un topping d'ametlles i avellanes.

És una recepta deliciosa i molt fàcil de preparar, pensada per a 4 persones. El temps d’elaboració és d’uns 45 minuts.

Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta de Lasanya Vegana

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 albergínies
  • 2 tomàquets canaris
  • 250 g de cors de carxofa congelats
  • 350 g de xampinyons laminats
  • 20 g de pinyons ibèrics
  • 20 g d'ametlles moltes
  • 25 g d'avellanes torrades
  • Orenga
  • Sal

Per a la beixamel de bolets:

  • 50 g de farina de blat integral
  • Oli d'oliva suau
  • 1 litre de beguda d'ametlles sense sucres afegits
  • Bolets saltats congelats

Pas a pas:

Si vols seguir el procés pas a pas d'aquesta recepta exquisida, t'expliquem tots els detalls a continuació.

1. Talleu l'albergínia en làmines fines i deixeu-les reposar en sal durant 20 minuts. Feu-les a la planxa sense que s’enfosqueixin.

Paso 1 receta lasaña vegana

Paso 2 Receta lasaña vegana

2. Ofegueu lleugerament els xampinyons i saleu-los.

Paso 3 Receta lasaña vegana

3. Coeu les carxofes en aigua bullint amb sal, entre 15 i 20 minuts.

Paso 4 Receta lasaña vegana

4. Deixeu-les refredar i talleu-les en làmines.

Paso 5 Receta lasaña vegana

5. Salteu els pinyons sense que agafin color.

Paso 6 Receta lasaña vegana

6. Afegiu-hi les làmines de carxofa.

Paso 7 Receta lasaña vegana

7. Unteu una safata de forn amb oli d'oliva i col·loqueu-hi les capes següents: primer, l'albergínia a la base.​

Paso 8 Receta lasaña vegana

Paso 9 Receta lasaña vegana

8. Seguidament, els xampinyons.​

Receta lasaña vegana Paso 10

9. Després, les carxofes amb pinyons.​

Paso 11 Receta lasaña vegana

10. Tot seguit, el tomàquet cru tallat en làmines i empolsat amb orenga. A continuació, feu una segona capa de cada ingredient, en el mateix ordre.

Paso 12 Receta lasaña vegana

11. Per preparar la beixamel: poseu dues cullerades soperes d'oli d'oliva suau, sal i uns 50 g de farina integral en una paella fonda, a foc suau.

Paso 13 Receta lasaña vegana

Paso 14 Receta lasaña vegana

12. Barregeu-ho bé i afegiu-hi beguda d'ametlles poc a poc, fins a obtenir la salsa beixamel.

Paso 15 Receta lasaña vegana

13. Descongeleu i salteu els bolets congelats, tal com s’indica al producte.

Paso 16 Receta lasaña vegana

14. Tritureu i barregeu els bolets amb la beixamel, fins que quedi lleugerament líquida.

Paso 17 Receta lasaña vegana

Paso 18 Receta lasaña vegana

15. Aboqueu la beixamel damunt les làmines de la lasanya vegetal, fins que quedin ben cobertes.

Paso 19 Receta lasaña vegana

Paso 20 Receta lasaña vegana

16. Feu una picada d’ametlles i avellanes (uns 50 g entre totes dues fruites) i escampeu-la damunt la lasanya.

Paso 21 Receta lasaña vegana

17. Preescalfeu el forn a dalt i a baix i poseu-hi la lasanya a 180 º, fins que es dauri la capa superior.

Paso 22 Receta lasaña vegana

Altres recomanacions

Si t'agrada menjar verdures de manera original, tasta també la nostra Recepta d’Espirals de Carbassó amb Pesto de Festuc. T’encantarà!