La tonyina és un peix blau clàssic de la nostra cuina. És, sens dubte, un dels peixos més consumits arreu del món que destaca pel seu gust exquisit. La tonyina és baixa en calories i rica en proteïnes i àcids grassos omega-3, i també ens aporta vitamines del grup A, D i B.
Totes aquestes propietats, entre d'altres, la converteixen en un aliment d'alt valor nutricional, perfecte per a la teva dieta equilibrada.
A més, t'ofereix una gran versatilitat, ja que la pots preparar al forn, a la planxa, guisada o marinada, la pots consumir fresca, en conserva... Impossible avorrir-se. A tu, com t'agrada més?
A nosaltres ens encanta preparar-la en tacos, en una recepta senzilla d'inspiració mexicana. Vols saber com?
Segueix el pas a pas de la nostra recepta de tacos de tonyina
Ingredients per a 2 persones
- 1 filet de tonyina tallat a daus.
- 1 ceba.
- 1 alvocat.
- 1 rave.
- 4 cirerols.
- 2 tortilles per a tacos.
- Mitja llima.
- Coriandre.
- Gingebre.
- Una mica de sal i pebre.
Pas a pas
1. Talla el filet de tonyina a daus d'uns 2 centímetres cadascun, tan homogenis com sigui possible.
2. Posa la tonyina en un recipient, salpebra-la i ratlla-hi el gingebre i la pell de mitja llima.
3. Cobreix la tonyina amb el suc de la llima, tapa-la amb film transparent i posa-la a la nevera 5 minuts.
4. Mentrestant, talla la ceba a la juliana molt fina, l'alvocat en ventall, el rave a rodanxes i els cirerols a quarts.
5. Treu la tonyina del suc de llima i reserva-la.
6. En una paella, escalfa les tortilles per les dues cares, fins que s’enrosseixin una mica.
7. Posa l'alvocat al centre de la base de la tortilla i al damunt, els daus de tonyina.
8. Acaba amb la ceba, el rave i els cirerols.
9. Empolsa-hi coriandre acabat de picar al gust.
Altres recomanacions
Una altra opció molt equilibrada per als teus dinars i sopars és aquesta recepta de lluç amb verduretes al vapor.
Et ve de gust preparar una recepta amb bacallà?