Treu tot el partit de les nostres verdures congelades

Verdures congelades: imprescindibles a la cuina

13 de setembre de 2023

Acostumes a cuinar amb verdures congelades? És una opció excel·lent cada vegada més popular entre les persones que volen cuidar l’alimentació sense renunciar a la qualitat ni a la comoditat.

Tenir-les a mà dona molt de joc a la cuina i són imprescindibles al congelador.

A diferència del que es podria pensar, conserven tots els nutrients i les propietats, i això les converteix en una tria intel·ligent per a una dieta equilibrada.

Avantatges de les verdures congelades

  • Versatilitat: et brinden la possibilitat de cuinar els plats més diversos i amb les tècniques més variades: al vapor, al forn, bullides, saltades, arrebossades, en sopes i cremes, en tempura...
  • Comoditat: les pots fer servir quan les necessites i t'estalvies el temps i la feina de pelar o tallar els ingredients. Així, els plats són més fàcils i ràpids de cuinar. A més, no has de consumir el paquet sencer; agafes les peces que necessites i guardes la resta al congelador.
  • Conservació: gràcies als nostres tancaments zip, la conservació d'aquests aliments és òptima, i s'eviten problemes de deteriorament, l’aparició de patògens o l’oxidació.
  • Conservació de nutrients: la ultracongelació de les verdures es produeix en el seu punt òptim de frescor, de manera que se’n mantenen les vitamines i els minerals. Això vol dir que podem gaudir d'una gran qualitat nutricional, amb l'avantatge addicional d’augmentar la durabilitat. D’aquesta manera, aconseguim evitar el malbaratament d'aliments.
  • Disponibilitat fora de temporada: un altre aspecte interessant és que es poden consumir durant tot l'any, fins i tot quan les teves verdures favorites estan fora de temporada.

Si vols conèixer el procés exacte amb què mantenim la qualitat d'aquestes verdures congelades, pots veure’l en aquest enllaç.

Quatre receptes amb verdures congelades. Pas a pas

Aprofita la facilitat, la comoditat i l’estalvi de temps que t'ofereixen aquests productes per incorporar més vegetals a l’alimentació diària. Vols aprendre a preparar unes receptes delicioses amb verdures congelades? T’ho fem fàcil!

Sopa de ceba gratinada

Ingredientes de Sopa de cebolla gratinada

1. En una paella o olla adequada, ofega 900 g de ceba amb 1 cullerada de mantega i 2 cullerades d'oli. Salpebra-ho. Fes-ho a foc suau uns 20 minuts, amb la tapa posada, i ves remenant de tant en tant.

2. Quan la ceba comenci a agafar color, afegeix-hi 1 culleradeta de farina i remena-ho.

3. Afegeix-hi ½ got de brandi, arrenca el bull i, quan s’evapori l'alcohol, afegeix-hi 1 litre d'aigua. Cou-ho entre 5 i 10 minuts, que s’espesseixi lleugerament. Rectifica-ho de sal i pebre.

4. Unta de 8 a 12 llesques de pa amb una mica més de mantega i torra-les durant 5 minuts, amb el forn a 180 ºC.

5. Serveix la sopa en bols individuals aptes per al forn, posa-hi el pa torrat al damunt i empolsa-hi formatge ratllat.

6. Gratina-ho 5 minuts a 220 ºC, i ja estarà a punt.

Sofregit de pebrot i ou escalfat

Ingredientes para Sofrito de pimiento y huevo poché

1. En una paella amb un rajolí d'oli, ofega 1 cullerada d'all i 450 g de pebrot uns 10 minuts, fins que s’estovin lleugerament. Salpebra-ho.

2. Afegeix-hi 1 llauna de tomàquet triturat i redueix-ho a foc mitjà durant 10 minuts més. Rectifica-ho de sal i pebre.

3. En un cassó amb aigua i 1 cullerada de vinagre ben calent, sense que arribi a bullir, afegeix 4 ous d'un en un. Prèviament, forma un remolí al centre del cassó. Cuina els ous uns 3 minuts i reserva’ls en aigua freda.

4. Emplata-ho amb els ous damunt del sofregit.

Pollastre amb allada

Ingredientes para Pollo al ajillo

1. Fregeix el pollastre en una paella gran o una cassola ampla, amb oli abundant, fins que s’enrosseixi bé.

2. Un cop fregit, si hi ha massa oli, retira’n l'excés.

3. Afegeix-hi 1 fulla de llorer i 25 g d'all. Deixa que s’enrosseixi lleugerament, vigilant que no es cremi.

4. Incorpora-hi de seguida 200 ml de vi blanc i cuina-ho uns 10 o 15 minuts a foc suau.

5. Rectifica-ho de sal i pebre abans de servir-ho.

Bacallà amb salsa verda

Ingredientes para Bacalao en salsa verde

1. Ofega 20 g d'all i 150 g de ceba en una cassola amb oli d'oliva abundant.

2. Enfarina 4 lloms de bacallà i posa’ls a la cassola amb la pell cap amunt durant uns 2 minuts.

3. Afegeix-hi 50 ml de vi blanc, espera que s'evapori l'alcohol i incorpora-hi 200 ml d'aigua a poc a poc. Ves movent la cassola perquè el bacallà deixi anar els sucs i la gelatina.

4. Cuina el bacallà uns 5 minuts amb un bull suau.

5. Rectifica-ho de sal, afegeix-hi julivert abundant i serveix-ho de seguida.

Altres recomanacions

Prepara't una deliciosa crema de pèsols que pots prendre calenta o temperada a l'estiu.

Saps quins són els millors aliments per a les diferents fases de l'exercici físic?