Segueix el pas a pas per preparar aquestes quatre receptes amb salsa tàrtara.

Sorprèn aquest Nadal amb quatre receptes amb salsa tàrtara

31 de octubre de 2023

D'uns anys ençà, la salsa tàrtara ha guanyat popularitat i ha esdevingut un element clàssic de la cuina arreu del món. D'origen francès i amb base de maionesa, una de les seves característiques és la incorporació d'ingredients frescos, com cogombrets en vinagre o tàperes, que hi aporten un toc agredolç i lleugerament salat.

Tens disponible aquesta salsa durant la campanya de Nadal en qualsevol de les nostres botigues, excepte a les Canàries.

La salsa tàrtara, molt més que un simple condiment, és una font d'inspiració gastronòmica gairebé inesgotable. T'ho demostrem amb aquesta selecció de receptes, plena de combinacions suggeridores.

Quatre receptes amb salsa tàrtara, segueix el pas a pas!

Salmó amb espàrrecs silvestres i salsa tàrtara

Recetas con Salsa Tártara: salmón con trigueros y salsa tártara

Recepta per a 2 persones

1. Submergeix 12 beines d'edamame en aigua bullent no més de 3 minuts i escorre-les. Esgrana-les així que temperin.

2. A la mateixa aigua, escalda 8 espàrrecs silvestres 2 minuts i reserva’ls.

3. Posa 1 cullerada d'oli d'oliva i 1 cullerada de mantega en una paella i salta els espàrrecs silvestres escaldats. Quan estiguin al gust, afegeix-hi l’edamame i remena-ho una mica. Incorpora-hi el suc de ½ llimona, salpebra-ho i reserva-ho.

4. Eixuga 2 lloms de salmó i salpebra’ls. Cuina’ls en una paella a foc viu amb un rajolí d'oli, un parell de minuts per cada banda.

5. Serveix un llom de salmó acompanyat dels espàrrecs saltats i d'una nou generosa de salsa tàrtara.

Broquetes de llagostins amb salsa tàrtara

Recetas con Salsa Tártara: Brochetas de langostinos con salsa tártara

Recepta per a 2 persones

1. Pela 12 llagostins: treu-ne el cap i la pell, però mantén la cua i l'última secció. Amb un escuradents o una agulla, treu-ne l'intestí des de la part de la cua.

2. Enfila 3 llagostins per broqueta, ruixa’ls amb el suc de ½ llimona i 1 cullerada d'oli i salpebra’ls.

3. En una planxa ben calenta amb un rajolí d'oli, marca les broquetes 1 minut per cada banda.

4. Decora-ho amb julivert acabat de tallar, acompanya-ho de salsa tàrtara al gust i serveix-ho.

Cordon Bleu de pollastre amb salsa tàrtara

Recetas con Salsa Tártara: Cordon bleu de pollo con salsa tártara

Recepta per a 3 persones

1. Talla 2 pits de pollastre a filets d'1 cm de gruix. Salpebra’ls.

2. Posa els filets sobre una fusta i cobreix-los amb paper vegetal. Aixafa els filets amb pes fins que quedi una capa fina de pollastre, però sense forats.

3. Posa-hi un parell de talls de pernil dolç. Deixa sempre un dit sense cobrir.

4. Posa-hi un parell de talls de formatge gouda només per la meitat i doblega el filet sobre si mateix, pressionant sobre la part de la carn.

5. Enfarina els filets i passa’ls per 1 ou batut i pa ratllat. Reserva'ls i refrigera’ls.

6. Fregeix-los en oli abundant i treu-los així que el pa s'enrosseixi. Reserva’ls en paper absorbent.

7. Serveix-los partits per la meitat i acompanyats de salsa tàrtara al gust.

Amanida de col amb salsa tàrtara

Recetas con Salsa Tártara: Ensalada de col con salsa tártara

Recepta per a 4 persones

1. Talla ½ col a la juliana ben fina, posa-la en un bol i sala-la generosament.

2. Incorpora-hi 2 pastanagues ratllades i 1 poma pelada i sense cor tallada en bastons.

3. Deixa-ho reposar 1 hora a la nevera i retira l'excés d'aigua que ha deixat anar la col.

4. Mescla les verdures amb 3 cullerades de nata fresca per cuinar, 3 cullerades de salsa tàrtara i 2 cullerades de vinagre. Remena-ho i serveix-ho amb nous.

Altres recomanacions

Una altra salsa que no et pot faltar a les receptes de Nadal és la salsa còctel, la combinació perfecta per a tota classe de peix o marisc.

Descobreix altres salses especials amb què pots inundar de gust les teves receptes i el tzatziki, una salsa grega de iogurt, cogombre i menta que combina amb multitud de plats.