Recetas con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez

Tres receptes amb reducció de vinagre de pedro ximenes

12 de desembre de 2023

Coneixes la nostra reducció de vinagre de pedro ximenes? És un condiment exquisit, elaborat a partir d'una selecció de vinagre d'aquest vi. Té un gust agredolç encisador i una textura balsàmica que són ideals per acompanyar i decorar amanides, carns, peixos, marisc, verdures i postres.

Amb aquest amaniment, pots realçar les teves creacions gastronòmiques amb un toc distintiu i aportar-hi un equilibri agredolç sorprenent.

Tanmateix, el que potser no t’imagines és que aquesta reducció de vinagre de pedro ximenes és una tria saludable, rica en antioxidants i baixa en calories i greixos. És un aliat molt versàtil a la cuina. Tasta-la amb les receptes que et presentem tot seguit!

Tres receptes amb reducció de vinagre de pedro ximenes (per a dues persones)

Verdures saltades amb reducció de vinagre de pedro ximenes

Verduras salteadas con reducción de vinagre PX con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez Mercadona

1. Cou 100 g d’edamame en aigua bullent durant un parell de minuts. Reserva’l i pela’l.

2. Elimina la part dura de 6 espàrrecs i talla’ls en trossos irregulars de 2 o 3 dits.

3. Talla ½ carabassó a tires amb la pell i reserva’n el centre.

4. Talla 60 g de bròcoli en arbrets i pela'l. Reserva’n part de la tija més coriàcia.

5. En 2 gots d'aigua, escalda 2 minuts els arbrets de bròcoli i reserva’ls.

6. Afegeix-hi el centre del carabassó i la tija pelada del bròcoli. Cou-ho uns 20 minuts. Salpebra-ho, apaga el foc i afegeix-hi 50 g d’espinacs. Tritura-ho, cola-ho i reserva la mescla.

7. En una paella ben calenta, afegeix un rajolí d'oli d'oliva i salta els espàrrecs un parell de minuts.

8. Afegeix-hi de seguida el bròcoli i salta-ho tot un parell de minuts més.

9. Incorpora-hi les tires de carabassó i salta-ho un parell de minuts.

10. Afegeix-hi l'edamame, remena-ho una mica i reserva-ho.

11. Emplata-ho amb una base de la crema verda i les verdures saltades per sobre.

12. Acaba-ho amb un rajolí d'oli, sal en escates i la reducció de vinagre de pedro ximenes.

Amanida de pollastre i fruita seca

Ensalada de pollo y frutos secos con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez Mercadona

1. Salpebra 1 pit de pollastre i cuina’l per les dues cares en una paella amb una mica d'oli. Reserva’l.

2. Talla 10 cirerols per la meitat i 1 alvocat en làmines. Ruixa l’alvocat amb una mica de suc de llimona. Talla també el pit ja cuinat a trossets.

3. Munta el plat amb una base d'amanida mescla primavera i a sobre els cirerols, l'alvocat i el pollastre.

4. Amaneix-ho amb oli, sal i la reducció de vinagre de pedro ximenes. Acaba el plat amb 1 grapat de combinat de fruita seca, fruites dessecades i llavors de carabassa.

Carpaccio de bolets

Carpaccio de setas con Reducción de vinagre de Pedro Ximénez

1. Renta bé 200 g de mescla intensa de bolets frescos i talla'ls en làmines molt fines.

2. Torra 10 g de pinyons lleugerament en una paella sense oli.

3. Disposa en un plat les làmines de bolets sense que se sobreposin les unes damunt les altres.

4. Amaneix-ho amb oli i reducció de vinagre de pedro ximenes. Acaba el plat amb uns talls de formatge grana padano i els pinyons torrats.

Altres recomanacions

Si t'agrada donar un toc de gust als plats, tasta la salsa còctel, ideal per a marisc i aperitius.

Si busques alguna cosa una mica més exòtica, acompanya el teu menjar preferit amb Tsatsiki, la salsa grega de iogurt per amanir amanides, wraps, per sucar...

O t'estimes més les salses orientals per a les receptes asiàtiques i tota mena de plats?