Aprèn a preparar tres receptes amb síndria, una fruita imprescindible a l'estiu.

Síndria: receptes amb el gust refrescant de l'estiu

03 de juliol de 2024

Sens dubte, la síndria és una de les reines de l'estiu. Al seu gust dolç i refrescant, cal afegir-hi la gran quantitat de beneficis saludables i la versatilitat que té a la cuina.

La síndria té un alt valor nutricional i, gràcies al seu contingut alt en aigua, és perfecta per mantenir la hidratació i revitalitzar-se els dies de calor. A més, té un baix contingut calòric i una riquesa vitamínica que en fan un imprescindible de l'alimentació equilibrada. A Mercadona disposes d'una síndria baixa en llavors, que pots trobar amb pell llisa i ratllada.

La primera opció per obtenir-ne tots els beneficis és consumir-la sola. Tanmateix, si la vols integrar en els plats d’una manera creativa, ofereix moltes possibilitats. Des d’amanides, granissats i smoothies fins a postres i plats principals, la síndria s'adapta a una àmplia varietat de receptes delicioses i nutritives. En vols conèixer algunes?

Tres receptes delicioses i creatives amb síndria

Síndria amb iogurt (per a 2 persones)

Sandía con yogur, receta creativa con Sandía

1. En un bol, mescla 100 g de sucre, 100 g de mantega i 150 g de farina. Treballa la mescla fins que aconsegueixis una textura arenosa, similar a un crumble.

2. Estén la mescla en una safata de forn coberta amb paper vegetal i posa-la al forn durant uns 15 minuts, a 180 ºC.

3. Talla la quantitat de síndria que vulguis en triangles mitjans i posa’ls a la base d'un plat.

4. Afegeix una cullerada de iogurt grec natural sobre cada porció de síndria.

5. Decora-ho per sobre amb nabius, gerds i kiwi tallat a dauets.

6. Finalment, empolsa-hi el crumble esmicolat.

Amanida de síndria (per a 2 persones)

Ensalada de sandía, receta creativa con Sandía

1. Talla 200 g de síndria en làmines petites i primes, i distribueix-les sobre la base del plat de presentació.

2. Talla una ceba vermella a la juliana; pica 20 g d'avellanes amb un ganivet, i pela 1 tomàquet, treu-ne les llavors i talla’l a dauets.

3. Prepara una vinagreta mesclant en un bol les avellanes picades, el tomàquet a daus, 30 g de grana padano ratllat, 1 llimona espremuda, un rajolí d'oli, un altre de vinagre de vi blanc i una mica de gingebre ratllat.

4. Amaneix la síndria amb la vinagreta i posa-hi sal i pebre al gust.

5. Completa l'amanida, sigui en cada plat o en una enciamera, amb rodanxes d'olives negres, la ceba vermella, 100 g de ruca i unes escates addicionals de grana padano.

Granissat de síndria (per a 2 persones)

Granizado de Sandía, receta creativa de sandía

1. Escalfa 375 ml d'aigua en un cassó i dissol-hi 185 g de sucre del tot. Deixa-ho refredar.

2. Tritura 1,5 kg de síndria a la batedora.

3. Mescla la síndria triturada amb l'aigua ensucrada, incorpora-hi 60 ml de suc de llimona i aboca-ho tot en una plata plana.

4. Posa la plata al congelador durant aproximadament 4 hores. Després, remena la mescla amb una forquilla i torna-la a posar al congelador.

5. Repeteix aquesta operació cada hora per eliminar els cristalls de glaç.

6. Per acabar, serveix el granissat de síndria decorat amb unes fulles de menta.

Altres recomanacions

Aquí tens una altra recepta deliciosa i refrescant amb aquesta fruita: gaspatxo de síndria amb glaçons de llimona i gingebre.

Si t'estimes més el meló, també tens la nostra sopa freda de meló, una recepta ideal per combatre la calor.

La nostra fruita d'estiu t'ofereix moltes més possibilitats: receptes amb pinya, amb figues...

Cerques una opció estiuenca més còmoda sense renunciar a les propietats de la fruita? Et recomanem les nostres receptes amb fruita congelada.