Segueix els nostres consells saludables per a aquest Nadal.

Segueix els nostres consells saludables per Nadal

26 de octubre de 2023

Nadal ja és aquí. És temps de trobades familiars, dinars deliciosos, sopars que ens conviden a excedir-nos una mica i gaudir dels plaers gastronòmics típics d'aquesta època. És possible compaginar aquestes ocasions especials amb hàbits saludables.

Vols conèixer els millors consells per viure les festes de Nadal al màxim mentre gaudeixes d'una alimentació variada i equilibrada? A més, aprendràs unes pautes per millorar la hidratació, el descans, l’exercici, etc. Hi ha moltes coses que pots fer... I tot això sense deixar de banda els capritxos que ens agraden tant. Continua llegint!

Vuit consells per passar unes festes de Nadal saboroses i saludables

1. Planifica

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

És molt important que organitzis els menús amb antelació, també en l’època nadalenca. Això et permetrà mantenir un equilibri en l’alimentació. Sabent els dies en què els dinars o sopars seran més pesats, pots planificar la resta d’àpats i donar prioritat als aliments frescos i de temporada.

2. Mantén la sacietat

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Tenir la sacietat a ratlla és una estratègia excel·lent per controlar l’alimentació. Si saps que tens un dinar o un sopar més abundant, en què és fàcil fer excessos, prendre un snack abans de l’àpat t'ajuda a mantenir la sacietat. Una tria perfecta per a això són les nostres coquetes de llegums. Descobreix-ne totes les varietats que tenim i tria la que t'agradi més.

3. Equilibra els menús de Nadal

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Dissenya el menú de Nadal tenint en compte l'equilibri nutricional. És imprescindible que incloguis una bona amanida i, fins i tot, una sopa o crema de verdures. El pots plantejar de manera que deixis un buit per als dolços tan típics d'aquesta època. És clar que són àpats de festa que s'han d'abordar amb flexibilitat, però, així i tot, és possible portar un control mínim.

4. L'aigua, sempre present

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Procura que l'aigua no falti mai a taula. Una bona hidratació és clau per a la salut i l'aigua és fonamental per aconseguir-la. Un truc original perquè beure aigua sigui més entretingut és fer aigües de gustos amb fruites o herbes aromàtiques diferents que donaran un toc diferent als àpats.

5. Les quantitats

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Tenir compte de la quantitat que menges és bàsic per a un Nadal saludable. Servir el menjar ja emplatat és un truc efectiu per controlar millor la quantitat que en consumeixes. D'aquesta manera, garanteixes que menges tots els grups d'aliments necessaris.

6. Fruites i verdures

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Incloure-les als menús nadalencs és essencial per completar-los de manera apetitosa i que resultin tan equilibrats com sigui possible. Aquests ingredients plens de gust només poden enriquir aquests àpats especials. Descobreix receptes i altres idees interessants per prendre fruites i verdures, siguin fresques o congelades.

7. Moviment

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Mantenir-te actiu és un hàbit que has de conservar aquests dies de festa. Una bona rutina d'exercici és perfectament compatible amb les celebracions nadalenques, i també pots optar per altres activitats, com ara passejar, patinar, ballar, jocs actius en família...

8. Descans

8 consejos para pasar unas Navidades sabrosas y saludables.

Són dies de molta activitat, en què es va a dormir tard. Tot i això, aquest Nadal no t’oblidis de descansar adequadament en temps i qualitat. Per a això, van molt bé les nostres infusions de camamilla amb gust de mel, que et proporcionaran una sensació molt agradable abans d’anar-te’n a dormir. Vols saber més coses de les nostres infusions?

Altres recomanacions

En aquesta època de l'any, cuida també els esmorzars. Et proposem tres idees per a un esmorzar ideal.

Per esmorzar o per a qualsevol moment del dia, les nostres begudes vegetals, aptes per a tot tipus de dietes.