Aprèn a preparar la nostra recepta de tershi, el paté de carabassa originari de Líbia.

Recepta de tershi, el paté de carabassa típic de Líbia

22 de gener de 2024

Has tastat el tershi? És un paté deliciós que es prepara amb carabassa i all com a ingredients principals. Es tracta d'una recepta molt senzilla que té els orígens en la cuina jueva de Líbia, on és molt popular.

Tot i que no és tan coneguda com l'hummus o el babaganuix , aquesta crema per untar encisa tot aquell que la tasta, per la seva textura melosa, el gust delicat i les qualitats nutritives. És una autèntica joia culinària.

Aquest plat tradicional se serveix com a aperitiu en celebracions i ocasions especials. Destaca per la seva versatilitat i es pot untar en pa, torrades o galetes salades. També es pot fer servir com a salsa per sucar-hi pa de pita o crudités i servir amb envinagrats, olives, etc.

En aquesta recepta, el gust dolç de la carabassa s'equilibra amb espècies com l’all, el comí o el pebre vermell. Si et sedueix la idea, posa fil a l’agulla. T'indiquem els passos que has de seguir per assaborir un tershi casolà de primer nivell. El tindràs a punt en tot just mitja hora.

Pas a pas per preparar la nostra recepta de tershi

Ingredients per a 4 persones

  • 4 grans d’all
  • Oli d'oliva
  • 500 g de carabassa a trossos
  • Sal
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç de La Vera
  • 1 culleradeta de comí molt
  • ½ llimona
  • 20 g de pebrot escalivat
  • 1/2 culleradeta de pebre de Caiena
  • Pa de pita
  • Comí en gra

Pas a pas

1. Pela els grans d’all i treu-ne el germen. Cuina’ls a foc baix, trossejats, en una olla àmplia amb un rajolí d'oli.

2. Així que els alls caramel·litzin, afegeix-hi la carabassa pelada, neta i tallada a daus. Remena-ho, tapa-ho i cuina-ho a foc baix.

Receta de Tershi Paso 2: añadir la calabaza pelada

3. Quan la carabassa es comenci a estovar, afegeix-hi les espècies: sal, pebre vermell, comí i el suc de llimona.

Receta de Tershi Paso 3: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

Receta de Tershi Paso 3A: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

4. Mescla-ho constantment perquè la carabassa es vagi desfent, durant 10 minuts.

Receta de Tershi Paso 4: Mezclar constantemente para que la calabaza se vaya deshaciendo

5. Tritura el pebrot escalivat juntament amb el pebre de Caiena.

Receta de Tershi Paso 5: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

Receta de Tershi Paso 5B: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

6. Afegeix el pebrot a l'olla amb la carabassa. Rectifica-ho de sal i espècies si cal.

Receta de Tershi Paso 6: Añadir el pimiento a la olla con la calabaza

7. Escalfa el pa de pita a la torradora, omple’l amb la mescla i empolsa-hi comí en gra.

Receta de Tershi Paso 7: Calentar el pan de pita

Receta de Tershi Paso 7B: rellenar el pan de pita con la mezcla

Altres recomanacions

Si t'agrada dipejar, aquí tens les nostres puntes sense gluten, bastonets fets al forn de gust natural i textura cruixent.

I si ets un amant del gust de la carabassa, t'ensenyem a preparar aquesta crema de carabassa i llenties.