Saps preparar babaganuix? Aquest puré deliciós, que té l'albergínia escalivada com a ingredient principal, és originari de països mediterranis com Líbia, Egipte, Turquia, Palestina, Síria...
Gràcies al seu gust únic i la seva textura cremosa, aquesta crema per untar s'ha estès arreu del món i ja es considera una recepta internacional.
Entorn de l'albergínia escalivada, cada país hi afegeix el seu toc particular pel que fa a la preparació i els ingredients. De fet, com tota gran recepta té versions diferents partint del babaganuix tradicional. Algunes són més picants i altres hi afegeixen pebre vermell, magrana, iogurt, pebrots, tomàquets, etc.
Se sol untar o sucar amb pa de pita o diferents crudités (pastanagues, api, cogombre...).
Vols conèixer la nostra recepta de babaganuix? Continua llegint i descobreix com crear aquest dip exquisit a la teva cuina.
Pas a pas per preparar la nostra recepta de babaganuix
Ingredients per a 4 persones
- 2 albergínies.
- Sal.
- 1 cullerada d’oli.
- 1 culleradeta de comí molt.
- ½ iogurt grec.
- Pebre negre.
- ½ llimona.
- 1 cullerada de tahina.
- Julivert.
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç de La Vera.
- Regañás.
Pas a pas
1. Parteix les albergínies per la meitat, posa-les en una safata per al forn, fes-hi uns talls en creu, sala-les i posa-hi un rajolí d'oli.
2. Escaliva-les al forn a 200 ºC durant 40 minuts.
3. Tempera les albergínies i buida-les amb una cullera. Aixafa’n la carn amb l’ajuda d'una forquilla, fins que aconsegueixis un puré no massa fi.
4. Afegeix-hi el comí, el iogurt grec, sal i pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho tot.
5. Incorpora-hi el suc de ½ llimona i la cullerada de tahina. Barreja-ho fins que obtinguis la textura que t’agradi.
6. Emplata-ho i aplana-ho. Decora-ho amb un raig d'oli d'oliva, una mica de julivert picat i el pebre vermell dolç.
7. És ideal per acompanyar amb les nostres delicioses regañás.
Altres recomanacions
Has tastat la nostra tahina? És una pasta elaborada al 100 % amb llavors de sèsam, que serveix per fer receptes com hummus o aquest babaganuix.
Si t'interessen els dips exòtics, t'ensenyem a preparar la nostra recepta de muhammara, una crema de pebrots vermells i magrana originària de Síria.