T'ensenyem a preparar el nostre babaganuix, el paté d'albergínies famós arreu del món.

Recepta de babaganuix, el dip d'albergínia que triomfa arreu del món

16 de gener de 2024

Saps preparar babaganuix? Aquest puré deliciós, que té l'albergínia escalivada com a ingredient principal, és originari de països mediterranis com Líbia, Egipte, Turquia, Palestina, Síria...

Gràcies al seu gust únic i la seva textura cremosa, aquesta crema per untar s'ha estès arreu del món i ja es considera una recepta internacional.

Entorn de l'albergínia escalivada, cada país hi afegeix el seu toc particular pel que fa a la preparació i els ingredients. De fet, com tota gran recepta té versions diferents partint del babaganuix tradicional. Algunes són més picants i altres hi afegeixen pebre vermell, magrana, iogurt, pebrots, tomàquets, etc.

Se sol untar o sucar amb pa de pita o diferents crudités (pastanagues, api, cogombre...).

Vols conèixer la nostra recepta de babaganuix? Continua llegint i descobreix com crear aquest dip exquisit a la teva cuina.

Pas a pas per preparar la nostra recepta de babaganuix

Ingredients per a 4 persones

  • 2 albergínies.
  • Sal.
  • 1 cullerada d’oli.
  • 1 culleradeta de comí molt.
  • ½ iogurt grec.
  • Pebre negre.
  • ½ llimona.
  • 1 cullerada de tahina.
  • Julivert.
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç de La Vera.
  • Regañás.

Pas a pas

1. Parteix les albergínies per la meitat, posa-les en una safata per al forn, fes-hi uns talls en creu, sala-les i posa-hi un rajolí d'oli.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

2. Escaliva-les al forn a 200 ºC durant 40 minuts.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

3. Tempera les albergínies i buida-les amb una cullera. Aixafa’n la carn amb l’ajuda d'una forquilla, fins que aconsegueixis un puré no massa fi.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

4. Afegeix-hi el comí, el iogurt grec, sal i pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho tot.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

5. Incorpora-hi el suc de ½ llimona i la cullerada de tahina. Barreja-ho fins que obtinguis la textura que t’agradi.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

6. Emplata-ho i aplana-ho. Decora-ho amb un raig d'oli d'oliva, una mica de julivert picat i el pebre vermell dolç.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

7. És ideal per acompanyar amb les nostres delicioses regañás.

El dip de berenjena que triunfa en todo el mundo.

Altres recomanacions

Has tastat la nostra tahina? És una pasta elaborada al 100 % amb llavors de sèsam, que serveix per fer receptes com hummus o aquest babaganuix.

Si t'interessen els dips exòtics, t'ensenyem a preparar la nostra recepta de muhammara, una crema de pebrots vermells i magrana originària de Síria.