T’agrada el porc agredolç? Aquest plat tan popular de la cuina xinesa combina gustos dolços i àcids en una mescla magistral. Precisament, el seu èxit en els restaurants xinesos d’arreu del món rau en aquest aplec de sabors irresistible i en la seva presentació tan atractiva.
Avui, el porc agredolç ha transcendit les fronteres i s'ha adaptat a cultures i paladars diferents. Per això, es poden trobar versions diferents d'aquesta recepta arreu del món. Una autèntica fusió gastronòmica que delecta els amants de la cuina internacional.
Et presentem la nostra versió especial d'aquest clàssic, perquè la puguis recrear a casa teva. La vols conèixer?
Pas a pas per preparar la nostra recepta de porc agredolç
Ingredients per a 2 persones
- 200 g de filet de porc.
- Sal.
- 1 culleradeta de pebre blanc.
- 3 cullerades de salsa de soja.
- 1 cullerada de vi blanc.
- 1 ou.
- 50 g de farina de blat.
- 50 g de farina fina de blat de moro.
- Oli de gira-sol.
- 120 ml de salsa agredolça.
- Llavors de sèsam.
- Arròs basmati.
Pas a pas
1. Talla el filet en tires homogènies de 5 o 6 centímetres de longitud.
2. Marina la carn 30 minuts a la nevera juntament amb una mica de sal, pebre blanc, 1 cullerada de salsa de soja, el vi blanc i l'ou. Mescla-ho.
3. Mescla la farina de blat i la farina de blat de moro, i arrebossa les tires de filet.
4. Fregeix les tires de filet 5 o 6 minuts en oli de gira-sol i, quan estiguin ben rosses, reserva-les sobre paper absorbent.
5. En una altra paella, afegeix 1 cullerada de salsa de soja i la salsa agredolça.
6. Agrega-hi la carn arrebossada i mescla el conjunt. Agita-ho i salta-ho fins que s'impregni bé de la salsa.
7. Emplata-ho amb arròs blanc i remata-ho amb sèsam torrat per sobre.
Altres recomanacions
Si t'agraden les receptes d'inspiració oriental, t'ensenyem a preparar satai de tofu amb verdures i tataki de salmó.