Si aquest Nadal vols servir un plat de peix al forn deliciós, t'ensenyem a preparar aquesta recepta de lluç que agradarà molt als teus convidats.
Amb aquesta preparació, portaràs la tradició nadalenca del peix al forn un pas més enllà. El gust suau del lluç es complementa amb la textura cruixent de la crosta d'avellanes en una experiència deliciosa que tots voldran repetir.
Prepara els estris de cuina i descobreix com elaborar aquesta recepta. Si segueixes les nostres indicacions, et quedarà exquisida.
Pas a pas per preparar la nostra recepta de lluç al forn amb crosta d'avellanes
Ingredients per a 4 persones
- 4 lloms de lluç.
- 100 g d'avellanes.
- 100 g de pa ratllat.
- ½ llimona.
- ½ got de vi blanc.
- Oli d'oliva.
- 3 porros.
- Julivert fresc.
- Sal.
- 150 ml de nata fresca per cuinar.
- Pebre negre.
Pas a pas
1. Trosseja dos dels tres porros en làmines. Sofregeix un dels porros amb un rajolí d'oli. Salpebra'l. Afegeix-hi el suc de llimona i el vi. Deixa que redueixi i que l'alcohol s’evapori. Reserva-ho.
2. Fes també el segon porro laminat en un rajolí d'oli, fins que quedi ben sofregit. Salpebra'l. Afegeix-hi la nata fresca, remena-ho i reserva-ho.
3. Mol les avellanes i mescla-les amb pa ratllat i dues gotetes d'oli. Fes-ne una crosta.
4. En un recipient per al forn, posa a la base el porro amb vi i llimona. A sobre, el porro amb nata i, damunt, els lloms de lluç amb la pell cap avall.
5. Salpebra els lloms de lluç i cobreix-los amb la crosta, només per la part de la carn. Afegeix un rajolí d'oli sobre la crosta. Posa-ho al forn a 180 ºC amb el gratinador tot just uns minuts, fins que s’enrosseixi la crosta. Apaga el forn i deixa que els lloms s'acabin de fer amb la calor residual.
6. Talla el tercer porro a la juliana ben fina. Fregeix-lo en oli abundant i molt calent, fins que quedi cruixent.
7. Empolsa-hi julivert tallat ben petit i serveix-ho amb el porro fregit com a guarnició.
Secret del xef
A aquest plat es poden afegir gambes pelades o qualsevol classe de bolet, que s’han de sofregir juntament amb el porro amb nata. També admet panses al forn o qualsevol altra fruita seca, com ara prunes o orellanes.
Altres recomanacions
Posa-hi creativitat: com quedaria aquesta recepta amb festucs en lloc d'avellanes?
Si ets amant del lluç, et suggerim també aquesta recepta de lluç amb verduretes al vapor.
No saps què fer amb les sobres de Nadal? Et donem unes bones idees amb aquestes quatre receptes d'aprofitament.