Un plat de peix al forn innovador per a aquest Nadal: lluç al forn amb crosta d'avellanes.

Recepta de lluç al forn amb crosta d'avellanes

26 de octubre de 2023

Si aquest Nadal vols servir un plat de peix al forn deliciós, t'ensenyem a preparar aquesta recepta de lluç que agradarà molt als teus convidats.

Amb aquesta preparació, portaràs la tradició nadalenca del peix al forn un pas més enllà. El gust suau del lluç es complementa amb la textura cruixent de la crosta d'avellanes en una experiència deliciosa que tots voldran repetir.

Prepara els estris de cuina i descobreix com elaborar aquesta recepta. Si segueixes les nostres indicacions, et quedarà exquisida.

Pas a pas per preparar la nostra recepta de lluç al forn amb crosta d'avellanes

Ingredients per a 4 persones

  • 4 lloms de lluç.
  • 100 g d'avellanes.
  • 100 g de pa ratllat.
  • ½ llimona.
  • ½ got de vi blanc.
  • Oli d'oliva.
  • 3 porros.
  • Julivert fresc.
  • Sal.
  • 150 ml de nata fresca per cuinar.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Trosseja dos dels tres porros en làmines. Sofregeix un dels porros amb un rajolí d'oli. Salpebra'l. Afegeix-hi el suc de llimona i el vi. Deixa que redueixi i que l'alcohol s’evapori. Reserva-ho.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

2. Fes també el segon porro laminat en un rajolí d'oli, fins que quedi ben sofregit. Salpebra'l. Afegeix-hi la nata fresca, remena-ho i reserva-ho.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

3. Mol les avellanes i mescla-les amb pa ratllat i dues gotetes d'oli. Fes-ne una crosta.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

4. En un recipient per al forn, posa a la base el porro amb vi i llimona. A sobre, el porro amb nata i, damunt, els lloms de lluç amb la pell cap avall.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

5. Salpebra els lloms de lluç i cobreix-los amb la crosta, només per la part de la carn. Afegeix un rajolí d'oli sobre la crosta. Posa-ho al forn a 180 ºC amb el gratinador tot just uns minuts, fins que s’enrosseixi la crosta. Apaga el forn i deixa que els lloms s'acabin de fer amb la calor residual.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

6. Talla el tercer porro a la juliana ben fina. Fregeix-lo en oli abundant i molt calent, fins que quedi cruixent.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

7. Empolsa-hi julivert tallat ben petit i serveix-ho amb el porro fregit com a guarnició.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Merluza al horno con costra de avellanas.

Secret del xef

A aquest plat es poden afegir gambes pelades o qualsevol classe de bolet, que s’han de sofregir juntament amb el porro amb nata. També admet panses al forn o qualsevol altra fruita seca, com ara prunes o orellanes.

Altres recomanacions

Posa-hi creativitat: com quedaria aquesta recepta amb festucs en lloc d'avellanes?

Si ets amant del lluç, et suggerim també aquesta recepta de lluç amb verduretes al vapor.

No saps què fer amb les sobres de Nadal? Et donem unes bones idees amb aquestes quatre receptes d'aprofitament.