Vols aprendre a preparar un pastís deliciós de pasta de full? T’imagines la meravellosa textura cruixent de la pasta de full en combinació amb la riquesa dels porros i els bolets aromàtics? Doncs això és el que tenim per a tu, perquè aprenguis a elaborar-ne la recepta i el serveixis a la taula de Nadal o quan tu vulguis.
Cuinar aquest pastís salat és més fàcil del que sembla. A punt per conquerir el cor (i l'estómac) dels qui estimes? Segueix les nostres indicacions.
Pas a pas per preparar la recepta de pastís de pasta de full amb porros i bolets
Ingredients per a 4 persones
- 2 safates de mescla de bolets intensa.
- 2 porros.
- 3 ous.
- 2 làmines de pasta de full.
- 300 ml de nata fresca per cuinar.
- 1 ceba dolça.
- Sal.
- Pebre blanc.
- Oli d'oliva.
Pas a pas
1. Punxa la làmina de pasta de full amb una forquilla per perforar-la lleugerament.
2. Folra un motlle rectangular per enfornar amb el paper de forn (inclòs en l'envàs) i posa-hi la làmina perforada de pasta de full. Refreda-la a la nevera perquè estigui ben freda abans de posar-la al forn.r.
3. Talla els porros a rodanxes i la ceba ben fina. Sofregeix-ho en una paella amb un rajolí d'oli. Salpebra-ho.
4. Quan blanquegin, afegeix-hi els bolets i salta-ho.
5. Afegeix-hi la nata. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 2 ous batuts i no deixis de remenar. Rectifica-ho de sal i afegeix-hi pebre blanc.
6. Farceix la pasta de full del motlle i tanca-la sobre si mateixa. De la segona làmina de pasta de full, talla unes tires per decorar el pastís per dalt en forma de reixa.
7. Pinta'l amb 1 ou batut i fes-lo al forn uns 45 minuts a 180 ºC, amb calor a dalt i a baix, fins que s’enrosseixi.
Secret del xef
Aquest plat pot ser un bon entrant i també un plat principal. El pots acompanyar amb una amanida de qualsevol classe d’enciam amanit amb cítrics o amb alguna salsa de formatge calent, fins i tot amb ceba caramel·litzada.
Altres recomanacions
Una altra recepta lleugera i fàcil de preparar és la quiche de salmó, amb gambes, ceba, ous i espàrrecs.