Les amanides també són plats que es poden gaudir al cent per cent en qualsevol celebració de Nadal. Si t'estimes més les opcions més lleugeres també en aquestes ocasions, aquest plat t’entusiasmarà pel seu gust deliciós.
Amb el toc distingit que tenen les amanides tèbies, aquesta és la mescla perfecta entre ingredients vegetals frescos i mariscos de qualitat. L'exquisitat de les gambes troba el contrapunt ideal en la riquesa de gust dels brots tendres, els tomàquets i les escalunyes.
La pots servir com a entrant o com a plat principal. Vols aprendre a preparar-la?
Pas a pas per preparar la recepta d'amanida tèbia de gambes
Ingredients per a 4 persones
- 1 bossa de brots tendres.
- 2 escalunyes.
- 12 gambes argentines.
- 12 cirerols.
- Julivert fresc.
- Sal.
- Pebre negre.
- Oli d'oliva.
- Vinagre de poma.
Pas a pas
1. Talla els cirerols per la meitat.
2. Talla ben petites les escalunyes i sofregeix-les en una paella amb un rajolí d'oli.
3. Un cop sofregides, afegeix-hi les gambes pelades i condimentades. Sofregeix-ho tot molt poc. Empolsa-hi julivert acabat de tallar ben petit i reserva-ho.
4. En una enciamera, mescla els brots tendres amb els tomàquets. Salpebra-ho i amaneix-ho amb oli i vinagre de poma.
5. Corona l'amanida amb les gambes encara calentes i la salsa de l’escalunya sofregida.
Secret del xef
En lloc d’amanir-la amb vinagre, la pots amanir amb salsa còctel, que contrasta amb la gamba calenta. També s’hi pot donar un toc exòtic amb arròs integral, alvocat i pinya en almívar en petites porcions.
Altres recomanacions
Si t'agrada aquest tipus d'amanides tèbies, et suggerim aquesta recepta d'amanida de cigrons amb gambot.
Coneixes la utilitat de les nostres verdures congelades? Que no et faltin a la cuina.
La fruita congelada també és molt còmoda per gaudir-ne en qualsevol moment i en diferents preparacions.