Aprofita la temporada de figues amb el seu gust inconfusible i les seves excel·lents propietats.

Ja és temporada de figues!

21 de juliol de 2023

Prepara't per gaudir del gust tan bo de les figues i aprofitar totes les propietats d'aquesta fruita de temporada. A Mercadona t’oferim les millors figues cultivades a Espanya, majoritàriament a Lleida i Alacant.

Saps que les figues t’ofereixen moltes coses? No t’oblidis d’incloure-les al teu cistell equilibrat d'estiu. T'invitem a descobrir-les.

Figues i figaflors: són el mateix?

La figuera és l'únic arbre que produeix dos fruits, ben distanciats al llarg de l'any. Les figues es cullen entre l’agost i el setembre. Tanmateix, les que no han madurat romanen a la figuera i es converteixen en figaflors, que es cullen el juny de l'any següent.

A part de la data de recol·lecció, hi ha altres diferències entre les figues i les figaflors: la figa té més intensitat de color i un gust més dolç i aromàtic, i la figaflor és lleugerament més gran i allargada, amb una pell més gruixuda i més contingut d'aigua.

Tant les unes com les altres són fruites molt versàtils i saludables. Totes les que trobis a Mercadona són d'origen nacional.

Quins són els beneficis principals que t'aporten les figues?

A Mercadona t’oferim diferents varietats de figues, que destaquen pel seu valor energètic i el seu alt contingut en fibra, minerals, vitamines i antioxidants.

Els mesos més calorosos, no hi ha dubte que el millor és consumir fruites de temporada. I les figues són una opció excel·lent: delicioses, nutritives i versàtils, t'ofereixen una àmplia varietat de gustos i textures.

Idees de consum

Ideas de consumo: ensalada de higos

Per aprofitar al màxim les propietats d'aquesta fruita, el millor és consumir-la sola. Però si necessites més varietat de gustos i t'agrada experimentar, les figues t'ofereixen múltiples possibilitats:

  • Són perfectes per donar un punt original i exòtic a les amanides. Què et sembla aquesta esplèndida recepta d'amanida de figues? Segueix el nostre pas a pas.
  • Són boníssimes combinades amb formatge, plats de carn o peix. Per exemple, un sandvitx de figues, pinyons i mozzarella, o uns pits de pollastre farcits de figues.
  • Són immillorables per donar un toc dolç a les postres. Assaboreix, per exemple, un iogurt amb figues i fruites vermelles.

Altres recomanacions

Et recomanem cinc receptes d’amanides verticals per a la teva dieta equilibrada. També pots incorporar figues en la que més t’agradi.

Descobreix totes les possibilitats de les nostres gelatines.

Refresca’t amb les nostres orxates i cafès freds. Ideals per berenar.