Descobreix totes les fruites de temporada que pots assaborir aquest estiu i les seves propietats.

Fruita d'estiu: un món deliciós i saludable

20 de maig de 2024

La fruita d'estiu és un regal incomparable de la natura. En aquesta època de l'any, les fruites arriben a la màxima esplendor: síndries d’allò més sucoses, maduixes ben dolces, préssecs refrescants... Les opcions són molt variades i delicioses.

Acompanya’ns en aquest repàs de les fruites de temporada més irresistibles que pots trobar a Mercadona, descobreix-ne els beneficis i com treure’n el màxim profit. Uneix-te a aquest festival estiuenc de la fruita a Mercadona!

Tots els beneficis de consumir fruites de temporada a l'estiu

Frescor i gust òptims: les fruites de temporada es cullen en el punt òptim de maduració, la qual cosa garanteix que siguin molt fresques i saboroses.

Gran valor nutricional: les fruites de temporada són molt nutritives perquè han crescut en el seu entorn natural i s’han conreat en les millors condicions. Això significa que estan carregades de vitamines, minerals i antioxidants que ajuden a enfortir el sistema immunitari i a protegir el cos de malalties. A més, en consumir-les en el seu moment òptim se n’aprofiten millor tots els beneficis.

Varietat en la dieta: incorporar una àmplia varietat de fruites de temporada a la dieta et permet gaudir de gustos, textures i colors diferents, i això contribueix a una alimentació més equilibrada.

Hidratació natural: moltes fruites d'estiu, com les síndries, els melons i les maduixes, tenen un contingut elevat d'aigua que t'ajuda a mantenir el cos hidratat i a prevenir la deshidratació en els dies més calorosos.

Si a banda de consumir aquestes fruites soles, t'agrada preparar-ne plats refrescants, et suggerim un deliciós gaspatxo de maduixots, un gaspatxo de síndria amb llimona i gingebre o una recepta de maduixots amb gelat de vainilla. Receptes més estiuenques, impossible!

Refrescants: el gust refrescant i sucós de les fruites d'estiu és la tria perfecta per combatre la calor i satisfer un capritx dolç d’una manera saludable. A més, el seu alt contingut en fibra ajuda a mantenir la sensació de sacietat durant més temps.

Baixes en calories: moltes fruites d'estiu són naturalment baixes en calories i greixos, de manera que són una opció ideal per als qui volen mantenir un pes saludable.

Quines fruites d'estiu pots trobar al juny?

Destaquem alguna de les característiques principals que tenen les fruites que pots trobar a Mercadona durant el mes de juny.

Frutas de temporada en junio Mercadona

Préssec groc: de color viu i gust dolç, el préssec groc és una font de vitamina C.

Nectarina: molt refrescant i sucosa, de baix contingut calòric, és rica en antioxidants i vitamines.

Cireres: riques en vitamina C, compostos antioxidants i antiinflamatoris. Consulta aquestes tres receptes amb cireres per a aquest estiu.

Paraguaià: una altra delícia d'estiu que et proporciona vitamina C i altres del grup B, entre altres nutrients.

Pruna vermella: sucosa i plena de gust, de gran aportació vitamínica i rica en fibra.

Síndria: amb un alt contingut en aigua, la síndria és una opció especialment refrescant per mantenir la hidratació durant l'estiu. A més, és baixa en calories i rica en vitamines.

Maduixes: aquestes petites fruites dolces i saboroses són una font excel·lent de vitamina C, fibra i antioxidants.

Albercoc: carnós i de color ataronjat brillant, l'albercoc és una font de vitamina A.

Meló: refrescant i dolç, destaca pel seu alt contingut en aigua, vitamines, fibra, minerals i antioxidants.

Figaflors: són una font magnífica de fibra i potassi. Cal destacar-ne el gust únic, la textura suau i el gran poder saciant i laxant.

Meló gàl·lia: dolç i aromàtic, és ric en vitamina C i potassi.

Quines fruites d'estiu pots trobar al juliol?

Descobreix alguna de les propietats que tenen les fruites que pots trobar a Mercadona durant el mes de juliol. Et destaquem les que comencen aquest mes:

Frutas de temporada en julio

Pruna groga: aquesta varietat de pruna es distingeix per una dolçor equilibrada i una textura sucosa. Amb un alt contingut en antioxidants i fibra, afavoreix la salut cardiovascular i digestiva.

Raïm sense llavor (blanc, vermell i negre): una altra fruita carnosa i rica en antioxidants, vitamines i minerals, amb una bona aportació de fibra. Coneix més detalls sobre el raïm.

Quines fruites d'estiu pots trobar a l’agost?

Resumim alguna de les propietats de les fruites que pots trobar a Mercadona a partir del mes d’agost.

Frutas de temporada en agosto Mercadona

Pruna clàudia: una fruita dolça i de carn sucosa, rica en antioxidants, vitamines i fibra.

Figues: de pell suau i carn dolça i melosa, les figues són una fruita deliciosa i nutritiva. Riques en fibra i antioxidants, amb un alt contingut en calci i magnesi. Et donem diverses idees de consum amb figues. No t’oblidis d’incloure-les al teu cistell equilibrat.

Altres recomanacions

La fruita de butxaca és un recurs cent per cent fruita per a totes les edats a què pots recórrer en qualsevol moment. Fàcil de transportar i amb cinc gustos diferents.

Aquests originals glaçons de cogombre, de mango i de llimona i menta són perfectes per refrescar-te aquest estiu.